Με σαρδέλες δεν πας πουθενά!

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην δεύτερη θέση, έχει ήδη προκριθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου και παίζει στην φάση των 32 του Europa League… Ο ΠΑΟΚ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, κάνει καμιά φορά και ήττες και βρίσκεται πέντε μόνο βαθμούς πάνω από τον Ατρόμητο ο οποίος έχει χειρότερο ρόστερ και 8 από τον Παναθηναϊκό (δύο ομάδες […]

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην δεύτερη θέση, έχει ήδη προκριθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου και παίζει στην φάση των 32 του Europa League…

Ο ΠΑΟΚ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, κάνει καμιά φορά και ήττες και βρίσκεται πέντε μόνο βαθμούς πάνω από τον Ατρόμητο ο οποίος έχει χειρότερο ρόστερ και 8 από τον Παναθηναϊκό (δύο ομάδες που φέτος παίζουν χωρίς πίεση και χωρίς ευρωπαϊκούς αγώνες) ενώ είναι 14 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό ο οποίος φυσικά έχει κλέψει καμιά 8-10 βαθμούς αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να το δεχτούμε χωρίς καν να το αναφέρουμε. Αυτά είναι τα δεδομένα ως τώρα.

Δεδομένο όμως ειναι ότι ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έκανε μεταγραφές της πλάκας. Πως δεν ανέβασε την ποιότητα του ρόστερ του σε τέτοιον βαθμό ώστε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Θυμίζω την ενδεκάδα πέρσι στα πλέι οφ στο ματς πχ με τον ΠΑΣ και την φετινή σε παρένθεση χωρίς τις μεταγραφές του χειμώνα :

Χακόμπο (Γλύκος), Κωνσταντινίδης (Κίτσιου ή Σκόνδρας), Σίλντενφελντ (Βίτορ όταν δεν τραυματίζεται), Κουμάλο (Λόπεθ), Λίνο (Τζαβέλλας ή Λίνο), Κατσουράνης (Κατσουράνης), Κάτσε (Τζιόλης), Λαζαρ (Λαζάρ), Καμαρά (Λούκας) Ολίσε (Στοχ ή Ολίσε), Αθανασιάδης (Αθανασιάδης).

Πόσο άλλαξε η 11άδα από πέρσι; Πόσο; Στην άμυνα; Καθόλου! Ο Στέφενς έμεινε με έναν Βίτορ που όμως και αυτός έχει συχνά προβλήματα τραυματισμών! Η άμυνα μας το καλοκαίρι άλλαξε επίπεδο με τις μεταγραφές Σκόνδρα (μέτριος όταν παίζει), Τζαβέλλα (ως αριστερό μπακ όχι καλύτερος του Λίνο), Βίτορ (απουσιάζει μεγάλα διαστήματα); Δεν δικαιολογείται ο Στέφενς που η άμυνα του δεν έχει δέσει και που κάνει “αλχημείες”;;;

Στα χαφ η ομάδα πέρσι έπαιζε με Κατσουράνη-Κάτσε-Λάζαρ. Φέτος με τους ίδιους και λόγω της χαζομάρας του Κάτσε δεν μπορούσε ο Στέφενς να τον χρησιμοποιήσει.

Στα άκρα ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε με Λούκας-Στοχ. Ο πρώτος είναι πραγματικά μία ενίσχυση. Ο δεύτερος δεν βοηθάει ομως όσο θα περίμενε κανείς. Στην επίθεση πέρσι έπαιζε ο ΠΑΟΚ με Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Φέτος επίσης…

Στην θέση “1” με Χακόμπο. Τώρα με Γλύκο… Που είναι το σπουδαίο φετινό ρόστερ; Πουθενά! Και παρόλαυτα ο ΠΑΟΚ έχει κάνει με βάση τους βαθμούς αλλά και την παρουσία στην Ευρώπη μία πάρα πολύ καλή πορεία ως τώρα.

Το καλοκαίρι οι υπεύθυνοι των μεταγραφών τα έκαναν θάλασσα. Εφεραν και τον Στέφενς αργά που μέχρι να καταλάβει τι ρόστερ είχε ήταν πλέον αργά. Ολη την μισή σεζόν ο Στέφενς έβγαζε χρήσιμα συμπεράσματα για το ρόστερ του. Εκανε προσπάθειες, αλχημείες, τα πάντα. Ηρθε ο χειμώνας λοιπόν και ζήτησε μισή ντουζίνα μεταγραφές. Και άλλες τόσες θα κάνει το καλοκαίρι η ομάδα.

Λογικό είναι να ζορίζονται όλοι αυτοί που έφεραν αυτούς τους παίκτες το καλοκαίρι αλλά και τον περασμένο χειμώνα. Λογικό είναι οι παίκτες να μην γουστάρουν τον προπονητή καθώς αυτός δεν τους θέλει στον ΠΑΟΚ του μέλλοντος. Λογικό οι παίκτες να μην τα δίνουν και όλα αν είναι “σπασμένοι” που καταλαβαίνουν… ότι δεν κάνουν!

Λογικό επίσης είναι όλοι αυτοί οι μέτριοι να έχουν δίπλα τους ο καθένας και από 2-3 μέτριους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη και χωρίς αυτούς στην ομάδα θα είναι ανύπαρκτοι.

Το θέλουμε ή δεν το θέλουμε ο ΠΑΟΚ που ως ΙΔΕΑ είναι κάτι πολύ μεγάλο, ως ομάδα είναι μικρός μέγεθος για τον Στέφενς. Οπως πχ είναι και για τον Νάτχο ο οποίος και χάρη μας έκανε που υπέγραψε για έξι μήνες και ας στραβώνουν κάποιοι τον στόμα και να λένε ποιος Νάτχο και ποιος Στέφενς. Εχουμε την τύχη ως φίλαθλοι του ποδοσφαίρου να έχουμε στον ΠΑΟΚ έναν προπονητή σαν τον Στέφενς και κάποιοι φωνάζουν εναντίον του επειδή έχασε από τον Πλατανιά. Χρειάζεται λέει καλύτερο ρόστερ για να κερδίσεις τον Πλατανιά; Οχι δεν χρειάζεται. Χρειάζεται όμως ένα καλύτερο ρόστερ για να μπορεί η ομάδα να μην “στραβοπατάει” σε έναν μαραθώνιο αγώνων. Εδώ το κάνουν ομάδες δεμένες και ισχυρές όπως ο Ολυμπιακός (άσχετα αν στο τέλος νικάει επειδή έχει τα κοράκια μαζί του).

Ο Στέφενς δεν θα χάσει τίποτα. Αν βλέπει ότι οι μέτριοι έχουν την στήριξη των πολλών μέτριων μέσα και γύρω από τον ΠΑΟΚ κάποια στιγμή θα φύγει. Ο ΠΑΟΚ θα μείνει πίσω όμως… Περιμένοντας το επόμενο θύμα που με σαρδέλες θα πρέπει να πρέπει να πείσει όλους ότι είναι αστακοί… Διότι ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι ως τον χειμώνα για τους στόχους που έβαλε η διοίκηση είχε σαρδέλες. Εσεις πείτε μου ότι δεν είναι έτσι! Και εγω ρωτάω από που ήρθαν όλοι αυτοί οι παίκτες που το καλοκαίρι και επίσης υπάρχει έστω ένας ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου που αν φύγει σήμερα από την ομάδα θα πάει σε μεγαλύτερη; Ποιος; Πήρες παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν ή από ομάδες μικρές. Και αυτούς που είχες ήδη αν φύγουν θα πάνε στην καλύτερη στη… Καϊσερίσπορ!

Οταν ο ΠΑΟΚ γεμίσει το ρόστερ του με ποδοσφαιριστές που θα έπαιζαν άνετα πχ στον Ολυμπιακό τότε θα έχουμε απαιτήσεις από τον προπονητή να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που κάνει. Ως τότε η απαίτηση μου είναι να φέρει ποδοσφαιριστές με βάση το δικό του πλάνο (το έκανε ήδη τον χειμώνα) και να αρχίζει να δημιουργεί την δική του ομάδα. Μόλις το κάνει από την νέα σεζόν θα κριθεί για το αποτέλεσμα της ομάδας του.

Δεν μπορώ να του ζητάω να πάρει πρωτάθλημα με τον Τζιόλη και όλους τους Τζιόληδες που μαζέψε στην Τούμπα ο Τσιστιακοφ, ο Βρύζας, ο Γεωργιάδης το καλοκαίρι. Θα του το ζητήσω το καλοκαίρι όμως αν οι προαναφερθέντες μαζί με τον ίδιο κάνουν την ίδια καλή δουλεία όπως έκαναν αυτόν τον χειμώνα!

Ως τότε θα κάνω υπομονή και δεν θα δημιουργώ άσχημο κλίμα εις βάρος της ομάδας και υπερ των μέτριων που παίζουν ή αποφασίζουν!

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Ντεσπόντοφ: «Τεράστια τιμή και ευθύνη!»

Διεθνείς σε δράση: Από Αθήνα μέχρι Μόσχα

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!