Σε απόγνωση ο Σαββίδης!

Η νέα τηλεδιάσκεψη του Ιβάν Σαββίδη με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μια μόνο ερμηνεία έχει στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον. Ο μεγαλομέτοχος είναι σε απόγνωση. Δεν χωράει στο μυαλό του πως είναι δυνατόν να ηττάται ο ΠΑΟΚ από ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς. Από ομάδες δηλαδή που το μπάτζετ τους είναι είκοσι (ίσως και […]

Η νέα τηλεδιάσκεψη του Ιβάν Σαββίδη με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μια μόνο ερμηνεία έχει στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον. Ο μεγαλομέτοχος είναι σε απόγνωση. Δεν χωράει στο μυαλό του πως είναι δυνατόν να ηττάται ο ΠΑΟΚ από ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς. Από ομάδες δηλαδή που το μπάτζετ τους είναι είκοσι (ίσως και περισσότερο) φορές μικρότερο απ΄ αυτό του Δικεφάλου.

Είναι αδύνατον για τον Σαββίδη να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι έφερε έναν προπονητή όπως ο Στέφενες, ότι το καλοκαίρι ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά για να προστεθούν παίκτες στο ρόστερ της ομάδας, ότι τον Ιανουάριο έβαλε και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γίνουν 6 μεταγραφές και η αγωνιστική παρουσία της ομάδας συνεχίζει να μην πείθει κανέναν.

Η νέα τηλεδιάσκεψη είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να καταλάβει ο μεγαλομέτοχος γιατί ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Τον “τρώει” το γιατί και είναι προφανές ότι για να απευθύνεται στους παίκτες προκειμένου να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα του, δεν έχει πάρει απαντήσεις απ΄ αυτούς που όφειλαν να καλύψουν τις απορίες τους.

Δεν φαντάζομαι ότι δεν απευθύνθηκε στους υπευθύνους του ποδοσφαιρικού τμήματος πριν καλέσει τους παίκτες ή πριν καλέσει τον προπονητή σε συζητήσεις μέσω skype. Μην ξεχνάτε ότι μετά την ήττα από τον Πανιώνιο υπήρξε τηλεδιάσκεψη του μεγαλομετόχου με τον Χούμπ Στέφενς. Τις ερωτήσεις που έθεσε τότε στον Ολλανδό τεχνικό, έθεσε και το μεσημέρι της Δευτέρας στους παίκτες που κλήθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ.

“Πείτε μου γιατί δεν κερδίζετε;”, “πείτε μου γιατί δεν αποδίδετε σύμφωνα με τις δυνατότητες σας;”, ¨πείτε μου τι συμβαίνει;”, “πείτε μου τι φταίει;” ήταν τα ερωτήματα που απεύθυνε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ στους παίκτες με τους οποίους συνομίλησε. Θεωρώ δεδομένο ότι οι απαντήσεις δεν τον κάλυψαν. Ούτε οι απαντήσεις των παικτών, ούτε οι απαντήσεις του Στέφενς ούτε οι απαντήσεις των συνεργατών του με τους οποίους μιλά που πιο συχνά προκειμένου να ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι απορίες που δικαίως έχουν δημιουργηθεί στο μυαλό του είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα προκαλέσουν την αντίδραση του. Δεν είναι εύκολο για κανένα επιχειρηματία (όσα χρήματα κι αν διαθέτει) να ξοδεύει χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. Και ο Σαββίδης δυο χρόνια τώρα στον ΠΑΟΚ διαθέτει χρήματα και εισπράττει πίκρες, απογοήτευση έως και αμφισβήτηση για τις προθέσεις του.

Πιστεύω ότι δεν θα ανεχθεί για πολύ καιρό ακόμα αυτή την κατάσταση. Δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την μέτρια έως κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα αν χάνει η αν κερδίζει. Τον απασχολούν οι νίκες αλλά περισσότερο τον απασχολεί το γεγονός ότι μια ομάδα που κοστίζει σχεδόν 25.000.000 ευρώ το χρόνο γίνεται εύκολο θύμα για τον Πανιώνιο, τον Πλατανιά και ποιος ξέρει αν έχει -μακάρι να μην έχει- άλλη ομάδα σειρά.

Ένας ακόμα λόγος που οδήγησε τον Σαββίδη στην απόγνωση και στην απαράδεκτη -για έναν μεγαλομέτοχο και επιχειρηματία του επιπέδου του- μέθοδο της τηλεδιάσκεψης (σε ότι αφορά τις προσκλήσεις των παικτών τουλάχιστον) είναι ότι δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Τι εννοώ; Οτι οι πληροφορίες που συγκεντρώνει δεν τον βοηθούν να αποκομίσει μια συγκροτημένη άποψη. Αλλοι του λένε ότι ευθύνονται τα στελέχη στα οποία ανέθεσε την επίβλεψη του ποδοσφαιρικού τμήματος και τον μεταγραφικό σχεδιασμό, άλλοι του λένε ότι ευθύνεται ο προπονητής που δεν προσαρμόστηκε στα δεδομένα του ΠΑΟΚ και του Ελληνικού ποδοσφαίρου και άλλοι του λένε ότι ευθύνονται οι παίκτες γιατί επαναπαύτηκαν στα πλουσιοπάροχα συμβόλαια τους κι έχασαν την “κάψα” για ποδόσφαιρο.

Ποια είναι η λύση; Μια και μοναδική. Αποτελεσματική και δοκιμασμένη στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Ήρθε η ώρα ο μεγαλομέτοχος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να εξάγει δικά του συμπεράσματα και στη συνέχεια να πάρει τις αποφάσεις του για το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα. Ποιους να εμπιστευθεί, ποιους να πιστέψει, σε ποιους να επενδύσει και με ποιο τρόπο να δημιουργήσει μια ομάδα αντάξια των χρημάτων που δαπανά.

Όσο αυτό δε γίνεται, η κατάσταση στον ΠΑΟΚ θα διαιωνίζεται. Θα φταίνε όλοι και κανένας. Οι ευθύνες θα μετατοπίζονται από τους επιτελείς της ομάδας στον προπονητή, από τον προπονητή στους παίκτες και τους επιτελείς της ομάδας και από τους παίκτες στον προπονητή και στους υπευθύνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Φαύλος κύκλος δηλαδή χωρίς αποτέλεσμα. Κάθε χρόνο η ομάδα θα αλλάζει προπονητές, θα αγοράζει παίκτες και θα χάνονται εκατομμύρια χωρίς αντίκρισμα, ο κόσμος θα απογοητεύεται και ο Σαββίδης θα απαξιωθεί ενώ θα έχει πληρώσει ένα καράβι λεφτά χωρίς ποτέ να γελάσει από ικανοποίηση.

Συγγνώμη αν γίνομαι δυσάρεστος αλλά αυτή είναι η αλήθεια όπως τουλάχιστον την έχω εγώ στο μυαλό μου. Ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί με υγεία, δεν είναι μια γροθιά καθώς όλοι θέλουν να βγάζουν την ουρά τους απ΄ έξω για να μην έχουν ευθύνες και να είναι αρεστοί στον μεγαλομέτοχο. Έτσι δεν χτίζονται ομάδες. Έτσι γκρεμίζονται ομάδες, χάνονται εκατομμύρια και στο τέλος οι αγώνες του ΠΑΟΚ θα διεξάγονται στην Τούμπα μεταξύ συγγενών και φίλων γιατί ο κόσμος απογοητευμένος θα χάσει το ενδιαφέρον του.

Εν κατακλείδι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση είναι ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος. Ο τρόπος για να προστατέψει την επένδυση του είναι ένας και μοναδικός: Να ασχοληθεί προσωπικά με τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον μέχρι να αποθεραπευτεί ο… ασθενής.

 

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!