Ο Στέφενς θα πετύχει μόνο εάν…

Είχα γράψει πριν από μερικές ημέρες ότι ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται σε απόγνωση διότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ομάδα. Επεσήμανα ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να έχουν δαπανηθεί τόσα εκατομμύρια, να έχουν γίνει 23 μεταγραφές (χωρίς τις ανανεώσεις συμβολαίων) από τον περσινό χειμώνα μέχρι τώρα, να έχει αναθέσει την […]

Είχα γράψει πριν από μερικές ημέρες ότι ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται σε απόγνωση διότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ομάδα. Επεσήμανα ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να έχουν δαπανηθεί τόσα εκατομμύρια, να έχουν γίνει 23 μεταγραφές (χωρίς τις ανανεώσεις συμβολαίων) από τον περσινό χειμώνα μέχρι τώρα, να έχει αναθέσει την τεχνική ηγεσία της ομάδας σε έναν ικανότατο κι έμπειρο προπονητή και ο ΠΑΟΚ να διασύρεται από τον Πανιώνιο και τον Πλατανιά.

Φανταστείτε την ψυχολογική του κατάσταση το βράδυ της Κυριακής, μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναικό δηλαδή. Φανταστείτε την οργή του για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ διασύρθηκε (όχι με βάση το σκορ αλλά λόγω της απογοητευτικής εικόνας) στον αγωνιστικό χώρο από μια υποδεέστερη ομάδα. Εγώ δεν τη φαντάζομαι διότι ξέρω πως… άστραψε και βρόντηξε μιλώντας με τους συνεργάτες του.

Το ξέσπασμα του Σαββίδη ήταν το μεγαλύτερο ever. Μεγαλύτερο και από την περσινή του αντίδραση μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στον επαναληπτικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Αν θυμάστε τότε, έδωσε εντολή στους επιτελείς του να ζητήσουν την παραίτηση του Γιώργου Δώνη. Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά.

Είναι ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι ο Σαββίδης δεν πήρε την -εύκολη- απόφαση αντικατάστασης του προπονητή παρασυρόμενος από την θεωρία διαφόρων παρατρεχάμενων που προσπαθούν να φορτώσουν την αποκλειστική ευθύνη για την εικόνα της ομάδας στον Στέφενς . Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου διάλεξε τον δρόμο της στήριξης στο πρόσωπο του προπονητή ενώ τον ίδιο δρόμο επέλεξαν και οι οργανωμένοι οπαδοί που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Δεν θα υποστηρίξω ότι ο Στέφενς δεν έχει καμία ευθύνη με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Επιλογές όπως αυτές που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή με το Νίνη αριστερά και τον Σαλπιγγίδη δεξιά, δεν έχουν καμία τύχη. Σίγουρα όμως δεν είναι αυτό το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ανήκει στην τεχνική ηγεσία το τεράστιο μερίδιο ευθύνης που επιχειρούν να του φορτώσουν όσοι πολύ θα ήθελαν να μπει ο ΠΑΟΚ σε… περιπέτειες με λύσεις ανάγκης ή προπονητές που εύκολα χειραγωγούνται και κατευθύνονται. Κάτι που με τον Στέφενς δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί διότι πολύ απλά είναι ισχυρή προσωπικότητα.

Ο Ολλανδός έχει συγκεκριμένο πλάνο δράσης που δεν έχει αφομοιωθεί από τους παίκτες. Θέλει χρόνο και κυρίως στήριξη. Προσέξτε. Όχι, δηλώσεις στήριξης! Ειλικρινή στήριξη. Με πράξεις και όχι με λόγια. Και δεν αναφέρομαι στον Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος ότι μπορούσε να κάνει το έκανε. Είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά για να απαιτήσουμε περισσότερο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όσοι κινούνται γύρω από την ομάδα είναι αυτοί που οφείλουν να στηρίξουν τον προπονητή για να αλλάξουν τα αγωνιστικά δεδομένα του ΠΑΟΚ.

Η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος γύρω από το όνομα του προπονητή, η απομόνωση και εκπαραθύρωση όσων αναστατώνουν τα αποδυτήρια για ψύλλου πήδημα,  η δημιουργία στερεοτύπων που δεν θα επιτρέπουν την αμφισβήτηση του κόουτς είναι τα στοιχεία που χρειάζεται -και δυστυχώς δεν έχει- ο ΠΑΟΚ για να μακροημερεύσει ο Στέφενς στην Τούμπα.

Για να το πω πιο απλά, αν δεν δημιουργηθεί στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον Σάντος δεν έχει καμία τύχη ο Στέφενς. Θυμάστε τι γινόταν με τον Πορτογάλοι. Δεν τον στήριζε μόνο ο Ζαγοράκης. Όλο το σύστημα του ΠΑΟΚ είχε ταχθεί στο πλευρό του. Κανείς δεν τολμούσε ούτε να σκεφτεί να τον αμφισβητήσει ακόμα και την πρώτη χρονιά του στην Τούμπα. Θυμάστε; 14ος είχε τερματίσει ο Δικέφαλος εκείνη την περίοδο και ο Σάντος ήταν στο απυρόβλητο. Δεν αναφέρομαι στον κόσμο. Οι φίλαθλοι τον αμφισβητούσαν τον Πορτογάλο αλλά εντός των τειχών έβλεπαν στο πρόσωπο του τον προπονητή που θα στήσει μια αξιόμαχη και πρωταγωνίστρια ομάδα τα επόμενα χρόνια, όπως κι έγινε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν δημιουργήθηκε ποτέ αυτή η ατμόσφαιρα για τον Ολλανδό. Ο Στέφενς από την προετοιμασία ακόμα αμφισβητείται στο εσωτερικό της ομάδας όπως επίσης και από δημοσιογραφικούς κύκλους. Αυτό αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για τους παίκτες προκειμένου να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να φορτωθεί η ευθύνη στον προπονητή που είναι και ιδιαίτερα αγαπητός στους παίκτες όχι γιατί τον αναγνωρίζουν αλλά γιατί έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ότι αφορά την σκληρή δουλειά.

Όσο κι αν πηγαίνουν στις προπονήσεις οι φίλαθλοι για να προειδοποιήσουν ότι δεν θα ανεχθούν άλλη αδιαφορία, όσο κι αν στηρίζει ο Σαββίδης τον προπονητή, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα αν δεν δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για τον Στέφενς τα μέλη της διοίκησης και όσοι ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κι όταν -εάν- συμβεί αυτό ότι και να γράψουν όσοι επιθυμούν διακαώς την απομάκρυνση του προπονητή, όσο κι αν γκρινιάζουν κάποιοι παίκτες, όσες ατυχείς επιλογές κι αν κάνει ο ίδιος, η ομάδα θα βαδίσει στο δρόμο των επιτυχιών.

 

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Back to Back με… μαγικό για τον Κωνσταντέλια! (video)

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Η ευχή του Πογέτ για ΠΑΟΚ

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!