Τα 12+1 προπονητικά κέντρα

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι τα Τμήματα Υποδομής του προχωρούν στη δημιουργία ενός νέου προπονητικού κέντρου, με έδρα την Κέρκυρα (δείτε εδώ σχετικό θέμα), για καλύτερο scouting στην ευρύτερη περιοχή των Επτανήσων.

Ξέρετε πόσα προπονητικό κέντρα έχει δημιουργήσει ο Δικέφαλος τα τελευταία χρόνια επί Ιβάν Σαββίδη ανά την Ελλάδα;

Άλλα 12!

Ήδη ο ΠΑΟΚ έχει προπονητικά κέντρα σε Αθήνα, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Κοζάνη, Κατερίνη, Λαμία, Ηράκλειο, Ρόδο, Ρέθυμνο και θα αποκτήσει κι άλλα τα επόμενα χρόνια.

PAOK academies

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Δεν μιλάμε για συνεργαζόμενες Ακαδημίες. Διότι στο πρόγραμμα «PAOK Football Prints» υπάρχουν άνω των 60 συνεργαζόμενων Ακαδημιών με τον Δικέφαλο.

Μιλάμε για προπονητικά κέντρα!

didimoteixo 3

Ο ΠΑΟΚ επενδύει στο στόχο της δημιουργίας δικών του σχολών ποδοσφαίρου για να αναδείξει παιδιά από τα σπλάχνα του.

Τα 12 (+1 πλέον…) προπονητικά κέντρα νεαρών ποδοσφαιριστών (ηλικίας 8 έως 12 ετών), σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δείχνουν ότι ο Δικέφαλος επενδύει στο μέλλον.

Με όσες περισσότερες Ακαδημίες συνεργάζεται ο ΠΑΟΚ ανά την Ελλάδα (και τον υπόλοιπο κόσμο) και όσα περισσότερα προπονητικά κέντρα δημιουργεί, τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να βγάλει ακόμη περισσότερους ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια σε παραγωγή ταλέντων.

didimoteixo 9

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: σε συνεργασία με το ευρύ δίκτυο των συνεργαζόμενων Ακαδημιών, τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ συγκεντρώνουν τα πιο διακριθέντα και ταλαντούχα παιδιά κάθε νομού στο εκάστοτε προπονητικό κέντρο το Δικέφαλου, ώστε να προπονούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν σταδιακά τους υψηλούς αγωνιστικούς στόχους της ομάδας.
Οι scouter που επισκέπτονται τα προπονητικά κέντρα ελέγχουν αν τα παιδιά ακολουθούν το πρόγραμμα προπόνησης που εφαρμόζουν οι προπονητές του ΠΑΟΚ στα Τμήματα Υποδομής στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι διατηρείται υψηλό το επίπεδο των ταλέντων που ξεχωρίζουν

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ SCOUTING

Ο στόχος των προπονητικών κέντρων του ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένος. Είναι η ανεύρεση προικισμένων αθλητών μέχρι την κατηγορία του προ-παιδικού, ώστε να έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν τουλάχιστον επτά με οκτώ χρόνια σωστής ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης και να εντρυφήσουν στην φιλοσοφία της μεγάλης ομάδας του Δικέφαλου.

paok_academy

Ο ΠΑΟΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ο ΠΑΟΚ εξαπλώνει την αγωνιστική φιλοσοφία του σε όλη την Ελλάδα ρίχνοντας δίκτυα σε ταλέντα πριν ακόμη γίνουν 10 ετών!

Ο Δικέφαλος γίνεται εμπνευστής αλλά και ιδρυτής στο πρωτοπόρο εγχείρημα της ύπαρξης και λειτουργίας των προπονητικών κέντρων στον ελληνικό χώρο.

Το τμήμα scouting των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ επισκέπτεται μία φορά το μήνα κάθε προπονητικό κέντρο (ανά δύο μήνες στις πόλεις που απέχουν 300 χλμ. και άνω), ώστε να επιβλέπει την εξέλιξη των παιδιών.

Κάποια παιδιά ξεχωρίζουν και μετά ορισμένα εξ αυτών καλούνται στη Θεσσαλονίκη για να ενταχθούν στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!