«Τυχερός που επέστρεψα»

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, ο Αντώνης Κόνιαρης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, μετά από ένα διάστημα δύο ετών στον Παναθηναϊκό. Η νέα του συνεργασία με τον Δικέφαλο ξεκινάει με μεγάλες φιλοδοξίες τόσο από τον ίδιο (που δηλώνει τυχερός γι’ αυτό) όσο και από την ομάδα, που θα τον κρατήσει για τουλάχιστον τρία χρόνια, όπως προβλέπει η μεταξύ τους συμφωνία.

Ο 19χρονος καλαθοσφαιριστής μίλησε στο INPAOK για την επιστροφή του, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, για τον ρόλο του Σούλη Μαρκόπουλου στη ζωή του αλλά και για το τι περιμένει ο ίδιος από τον εαυτό του, από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Αντώνη Κόνιαρη στο INPAOK:

Αρχικά, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα:

“Από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό, κέρδισα σημαντικές εμπειρίες από την συνύπαρξη μου με μεγάλους παίκτες. Πώς δουλεύουν, πώς προετοιμάζονται για τους αγώνες, πώς αγωνίοζονται κι όλα αυτά μπορώ να τα μεταφέρω. Λόγω του τραυματισμού μου δεν κατάφερα να πάρω τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελα.”

Για την απόφασή του να επιστρέψει στον Δικέφαλο:

“Νιώθω πολύ τυχερός που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλω, είναι να δείξω στους ανθρώπους της ομάδας αλλα και στον κόσμο τι μπορώ να κάνω πραγματικά.”

Σχετικά με το πότε θα δούμε έναν καλύτερο ΠΑΟΚ:

“Όταν θα καταφέρουμε να αμυνθούμε σωστά συνολικά ως ομάδα κι όχι μόνο ατομικά, τότε θα στα σταθεροποιηθεί κι η επιθετική μας λειτουργία. Πρέπει να τηρούμε βασικούς κανόνες για να κερδίζουμε, όταν δεν κάνουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μας, υπάρχει πρόβλημα. Αυτό φάνηκε και στην ήττα από την Δόξα στην Λευκάδα.”

Για τον ρόλο του Σούλη Μαρκόπουλου στην επιστροφή του:

“Για μένα είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που εκτιμώ πάρα πολύ. Όχι μόνο ως προπονητή αλλά κυρίως σαν άνθρωπο εκτός γηπέδου. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές και πριν φύγω για τον Παναθηναϊκό και τώρα που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ αλλά και στο ενδιάμεσο. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η παρουσία του για να επιστρέψω και θέλω να δουλέψω μαζί του και τα επόμενα χρόνια.”

Για την πρώτη αγωνιστική του Basketball Champions League:

“Η Ρόσα Ράντομ είναι ομάδα που τρέχει πολύ, πρέπει να γυρίζουμε γρήγορα πίσω στην άμυνα και να αμυνθούμε σωστά ως ομάδα. Εάν το κάνουμε αυτό στο κομμάτι της άμυνας, πιστεύω ότι στην επίθεση δεν θα έχουμε πρόβλημα, αφού έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες σε αυτό τον τομέα.”

Τέλος, μίλησε για τις προσδοκίες που έχει ο ίδιος από τον ευατό του:

“Εγώ αυτό που θέλω, είναι να σταθεροποιηθώ στην Α1. Να δείξω ποια πράγματα μπορώ να κάνω και να βελτιώνω την απόδοσή μου με τον καιρό όλο και περισσότερο.”


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!