«Οι 4 μεγάλοι όπως ο Σόιμπλε»

Παραδοσιακά οι ανακοινώσεις της Ξάνθης κλέβουν την παράσταση. Τώρα σε κάλεσμά της στους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου για τα τηλεοπτικά έσοδα, οι ακρίτες επιστρατεύουν μέχρι και τον… Σόιμπλε!

Μέσω επιστολής – ανακοίνωσης που απευθύνεται σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, η Ξάνθη καταθέτει τις προτάσεις της για τα τηλεοπτικά έσοδα (και όχι μόνο…) με ατάκες μέχρι και για τον Σόιμπλε!

«Μας πνίγετε. Μας εξαθλιώνετε οικονομικά, περισσότερο από ότι ο κ. Σόιμπλε την πατρίδα μας. Ακούστε λοιπόν» και είναι σίγουρο ότι στα παρακάτω minimum αυτονόητα, δεν θα πείτε πάλι όχι!», αναφέρει στο ξεκίνημά της η επιστολή.

Αυτό που ζητάει η Ξάνθη είναι οι 4 μεγάλοι, οι οποίοι όπως αναφέρει η επιστολή «έχουν τους μικρούς σαν βοηθητικά εργαλεία», να καλύπτουν το 80% των εξόδων της Super League και παράλληλα να προσφέρουν στο συνεταιρισμό χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, όποια ομάδα (από τις 4 μεγάλες) συμμετέχει στους ομίλους του Champions League θα προσφέρει 2,5 εκ. ευρώ, ενώ στο Europa League 1 εκ. ευρώ. Παράλληλα, υπάρχουν και flat ποσά για τα προκριματικά και τις προκρίσεις.

Όσο για τις ρήτρες από το συνδρομητικό κανάλι, η Ξάνθη καλεί τους μεγάλους να πληρώσουν τα 2,8 εκ. ευρώ που παρακρατεί η Nova και αν υπάρξει δικαστική δικαίωση της Super League, τότε τα χρήματα να επιστραφούν.

Η ανακοίνωση της Ξάνθης είναι η εξής:

xanthi


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!