Κακοπληρωτές στην Ελλάδα

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει λύσει τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος και να μην χρωστάει πουθενά (σε παίκτες, προπονητές, Δημόσιο κτλ), αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ κακό όνομα στην παγκόσμια πιάτσα.

Στην 14η θέση των χωρών που έχουν προβλήματα στις πληρωμές παικτών είναι παγκοσμίως η Ελλάδα, με την σχετική έρευνα της FIFpro να την τοποθετεί 8η θέση σε επίπεδο Ευρώπης!

Μάλιστα, το 55% των παικτών που αγωνίζονται στην χώρα μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με το ποσοστό σε κράτη που βρίσκονται στην κορυφή, όπως η Γκαμπόν, η Βολιβία και η Τυνησία, να ανέρχεται πάνω από το 90%!

Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές χώρες, στην 6η θέση παγκοσμίως βρίσκεται η Μάλτα, ενώ κατά σειρά μέχρι να φτάσουμε στην 14η Ελλάδα «προηγούνται» οι εξής χώρες: Γκαμπόν, Βολιβία, Τυνησία, Καμερούν, Μαρόκο, Μάλτα, Τουρκία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Αίγυπτος, Κύπρος και Καζακστάν.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι στην έρευνα αυτή δεν έχουν λάβει μέρος βέβαια τα μεγάλα πρωταθλήματα, όπως η Ισπανία.

Η έρευνα της FIFpro δείχνει επίσης πως το 29% των ποδοσφαιριστών δεν πήραν μεταγραφή στην ομάδα που ήθελαν λόγω πιέσεων από τρίτους και ενώ στην Σκωτία παρατηρούνται αρκετά φαινόμενα βίας κατά ποδοσφαιριστών (σ.σ. το ποσοστό ανέρχεται στο 34%).

Ανάλογο πρόβλημα σε θέματα βίας παρατηρείται έντονα και στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!