Ποδόσφαιρο και ομοφυλοφιλία

Ήταν 2 Μαϊου 1998… Μόνος του, απογοητευμένος, πικραμένος, φτωχός… Σε ένα εγκαταλελειμένο γκαράζ στο Σόρντιτς του Ανατολικού Λονδίνου, περίπου ένα χιλιόμετρο από το Χόκνεϊ, το μέρος που γεννήθηκε.

«Ελπίζω ότι ο Ιησούς, στον οποίο πιστεύω, θα με καλωσορίσει στο σπίτι» έγραψε στο σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του τα ξημερώματα της 3ης Μαϊου. Αυτό ήταν το τέλος του πρώτου ποδοσφαιριστή, ο οποίος μίλησε δημόσια και ανοικτά για την ομοφυλοφιλία του.

Η ιστορία του Τζάστιν Φάσανου είναι γνωστή όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής που πήρε μεταγραφή στην Αγγλία με ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο πρώτος που παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, αυτός που εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του και κατέληξε πάμπτωχος και κρεμασμένος σε ένα γκαράζ.

Διαβάστε όλο το στόρι ΕΔΩ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!


  • kosko4

    διαβαζοντας τον τιτλο ποιοι μου ηρθαν στο μυαλο ??? σωστα μαντεψατε ……..οι γαυροι !!!!!!!!!

  • Και εγώ τους γαύρους σκέφτηκα και ειδικά εκείνο το παλικάρι, τον Σέρβο, τον επιθετικό που έπαιζε και σε μια ισπανική ομάδα και σε ένα εναρκτήριο παιχνίδι στην ομαδική φωτογραφία έπιανε τους κώλους των συμπαικτών του. Πως τον λένε, πως τον λένε…