«Καθαρός» ο ΠΑΟΚ

Δώδεκα ομάδες βρίσκονται στην Volley League, ωστόσο φαίνεται πως ο μόνος που δεν είχε οικονομικές εκκρεμότητες ήταν ο ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά δείγματα γραφής της λειτουργίας του νέου Συστήματος Αδειοδότησης, ενώ αναφέρθηκε και στις ομάδες που είχαν οφειλές.

Σε αυτές δεν βρίσκονται όπως είναι λογικό οι δυο ομάδες που ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία, ο Ηρακλής που παίζει με νέο ΑΦΜ, όπου ουσιαστικά η μόνη ομάδα που δεν είχε πρόβλημα, ήταν ο ΠΑΟΚ.

Αυτό δεν συνέβη όμως με τις υπόλοιπες οκτώ ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες και φρόντισαν να τακτοποιήσουν τα οικονομικά θέματα που είχαν προς αθλητές, ώστε να μην έχουν περιορισμούς στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Παράλληλα στην ανακοίνωση του ο ΠΑΣΑΠ συμπληρώνει πως στις υπόλοιπες ομάδες που δεν ελέχθησαν (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Κύζικος, Ηρακλής Χαλκίδας) δεν υπάρχουν τυχόν διακανονισμοί οφειλών, σε γνώση της Επιτροπής.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ για τις οφειλές που είχαν οι ομάδες:

«Με αφορμή τις αποφάσεις της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ (για 2η φορά αυτή τη σεζόν μετά το καλοκαίρι), το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει να δηλώσει την ικανοποίησή του για τα πρώτα αυτά θετικά δείγματα γραφής της λειτουργίας του νέου Συστήματος Αδειοδότησης, δικαιώνοντας τον ΠΑΣΑΠ, για την επιμονή του για τη θεσμοθέτησή και λειτουργία του.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε πως οι διατάξεις περί ελέγχου της τήρησης διακανονισμών χρεών παλαιοτέρων ετών (δόσεις Ιουλίου-Νοεμβρίου 2016) εφαρμόστηκαν, με αποτέλεσμα 50 σχεδόν αθλητές να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, όπως είχαν συμφωνήσει με τα σωματεία, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε δικαστικούς αγώνες.

Οφείλουμε δημόσια να συγχαρούμε όλα εκείνα τα σωματεία τα οποία αγκάλιασαν τη συμφωνία και το έδειξαν στην πράξη, τακτοποιώντας τις υποχρεώσεις τους ως όφειλαν.

Συγκεκριμένα τα σωματεία Παναθηναίκος Α.Ο., Α.Ο.Φοίνικας, Ολυμπιακός, ΑΟΠ Κηφισιάς, Παμβοχαϊκός τακτοποίησαν τις εκκρεμότητές τους προς αθλητές πριν την 15η Δεκέμβριου 2016. Ο Α.Ο. Ορεστιάδας κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες και τακτοποίησε εκκρεμότητες σε 3 αθλητές κατά τη διάρκεια των γιορτών (για αυτό το λόγο μπόρεσε να κάνει μεταγραφές). Η δε Παναχαική είχε τακτοποιήσει εκκρεμότητες για 3 αθλητές πριν τις 14 Δεκεμβρίου και υπήρχε η εκκρεμότητα με τον αθλητή Μπέλο, για την οποία υπήρξε χθες γραπτή δέσμευση σωματείου και ΕΣΑΠ, για καταβολή της οφειλής από τη δόση Φεβρουαρίου του ΟΠΑΠ.

Η δε ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ελέγχθηκε για 8 περιπτώσεις, εκ των οποίων 2 δεν έχουν τακτοποιηθεί, μέχρι σήμερα, για αυτό και της επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών.

Οι υπόλοιπες ομάδες δεν ελέχθησαν διότι δεν υπήρχαν, σε γνώση της Επιτροπής, τυχόν διακανονισμοί οφειλών.

Η προστασία και η θωράκιση του μοντέλου αυτού, που μπορεί σταδιακά να οδηγήσει στην κάθαρση, την αξιοκρατία και την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού, είναι χρέος όλων μας αθλητών, σωματείων και Φορέων.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Επιτροπής για το έργο τους και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!