Έγινε πιο… ΠΑΟΚ με την ταινία!

Το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή για τον μήνα Δεκέμβριο παρέλαβε πριν από λίγο ο Λέο Μάτος, ο οποίος στο περιθώριο της εκδήλωσης, έκανε δηλώσεις για τον ίδιο και την ομάδα.

Αρχικά, ο Βραζιλιάνος αμυντικός δήλωσε:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου γι΄ αυτό το βραβείο. Είναι ωραίο να παίρνεις ατομικά βραβεία γιατί είναι μια αναγνώριση για την προσπάθεια που κάνεις.

Είναι πιο σημαντικά όμως τα ομαδικά βραβεία και φυσικά τα τρόπαιο. Δεν έχω να δώσω κάποια συμβουλή, όλα τα παιδιά κάνουν καλά τη δουλειά τους. Είμαστε σε καλό δρόμο, δουλεύουμε σωστά και είμαι σίγουρος πως και οι συμπαίκτες μου θα πάρουν πολλά βραβεία το επόμενο διάστημα».

Για τα παιχνιδια με τη Σάλκε: «Φυσικά, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Σάλκε είναι διαφορετικά, το επίπεδο είναι διαφορετικό. Σίγουρα θέλουμε να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη, αλλά το μυαλό μας τώρα είναι στο πρωτάθλημα που έχουμε μείνει πίσω και η θέση μας δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα μας στο γήπεδο. Εννοείται πως στόχος μας είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, γιατί θέλουμε να πάρουμε έναν τίτλο και για τους εαυτούς μας, λόγω της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε, αλλά και για τον κόσμο που μας στηρίζει και το αξίζει κι αυτός».

Για την επιλογή του ΠΑΟΚ για τον ίδιο και άλλους ποδοσφαιριστές: «Σίγουρα γνώριζα τον ΠΑΟΚ και πριν έρθω στην ομάδα, είχα παίξει αντίπαλός του σε έναν αγώνα. Θεωρούσα πως είναι μια καλή ευρωπαϊκή ομάδα. Μέχρι εκεί.

Όταν ήρθα όμως εδώ, άρχισα να έχω καλύτερη άποψη. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα οργανωμένη, το προπονητικό τιμ βρίσκεται δίπλα μας κάθε στιγμή, έχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, δεν μας λείπει τίποτα. Θεωρώ τον ΠΑΟΚ έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για κάθε ποδοσφαιριστή. Όποιος βρίσκεται εδώ, έχει το μυαλό του μόνο στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν οπαδοί μας στηρίζουν, υπάρχει μία σοβαρή διοίκηση που φροντίζει να μη μας λείπει τίποτα.

Η οπτική μου ωστόσο για το τι είναι ΠΑΟΚ, άλλαξε μετά την ταινία που παρακολουθήσαμε για τα 90 χρόνια του κλαμπ. Νιώθω πως βρίσκομαι πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είναι ο ΠΑΟΚ. Νιώθω πιο σημαντικό μέλος της ομάδας, βλέποντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν, το πως αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, το τι πέρασε.

Είναι σημαντικό για κάθε παίκτη να τα γνωρίζει αυτά. Δεν μπορεί φυσικά να τα ξέρει ένας παίκτης που δεν έχει παίξει στον ΠΑΟΚ ή δεν έχει παρακολουθήσει την ταινία. Εμάς πάντως, μας έδωσε μία νέα οπτική για το τι είναι ΠΑΟΚ».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!