Η επιτυχία του Ιβιτς

Η εύκολη προσαρμογή των Πρίγιοβιτς και Ενρίκε στο νέο περιβάλλον, είναι αποτέλεσμα του κλίματος που βρήκαν στον ΠΑΟΚ. Τόσο ο Σερβοελβετός και πολύ περισσότερο ο Βραζιλιάνος που ήρθε αργότερα στην Τούμπα, με ελάχιστες προπονήσεις βρήκαν την θέση τους στην ομάδα και αφομοιώθηκαν από το σύνολο με τα αποτελέσματα να καταγράφονται στον αγωνιστικό χώρο.

 

Αυτή ήταν και η πιο σημαντική επισήμανση που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης στο μικρό διάστημα της παρουσίας του στα αποδυτήρια της Τούμπας, το απόγευμα της Κυριακής. Ποια θα είναι η κατάληξη του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με ασφάλεια. Προοπτικές υπάρχουν αλλά θα χρειαστεί και τύχη για να κλείσει με επιτυχία ή επιτυχίες η αγωνιστική περίοδος. Πέρα από το τις επιτυχίες, αυτό που ασφάλεια μπορώ να υποστηρίξω, είναι ότι στον ΠΑΟΚ μπαίνουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα ανεβαίνει τα σκαλοπάτια των διακρίσεων χωρίς η πορεία της να εξαρτάται από τα πρόσωπα.

 

Αυτή είναι επιτυχία που πρέπει να πιστωθεί στον Ιβιτς καθώς δημιούργησε συνθήκες για να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια και να δημιουργηθούν δυνατές σχέσεις μεταξύ των παικτών. Γεγονός που προκύπτει από τις συναναστροφές τους. Το παράδειγμα της κοινής εξόδου Πέλκα, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Τζάλμα και Βαρέλα για γεύμα το μεσημέρι της Τρίτης. Μόνο ασήμαντο δεν είναι το περιστατικό. Αποδεικνύει τις σχέσεις που δημιουργούνται στην ομάδα.

 

Ο ΠΑΟΚ μετά από πολλά χρόνια λειτουργεί σαν σύνολο, μακριά από μικροεγωισμούς και άρρωστους ανταγωνισμούς. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση να φτάσει στο σημείο αυτό η ομάδα. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και ρίσκο από τον Σέρβο τεχνικό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι οι ομάδες πρωταγωνιστούν μόνο όταν έχουν λυμένα τα προβλήματα τους στα αποδυτήρια. Φιλοσοφία που ακολουθούν πιστά όλοι οι γνωστοί προπονητές στον πλανήτη. Συνταγή που οδηγεί στην επιτυχία με ακρίβεια…

Η… περίπτωση Πανόπουλου

Με εισιτήρια 25 και 20 ευρώ, ο Πανόπουλος δεν δείχνει να αγαπά το ποδόσφαιρο. Δεν θα αμφισβητήσουμε ότι η παρουσία του προκαλεί ασφάλεια για την Ακριτική ομάδα αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους φιλάθλους, δείχνει μια αδικαιολόγητα εχθρική διάθεση. Όταν ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ παρακολουθεί αγώνα της ομάδας του στην Τούμπα με 15 ευρώ γιατί να πληρώσει 25 και 20 να δει αγώνα στην Ξάνθη.

 

Ρητορικό ερώτημα που ποτέ δεν πρόκειται να απαντηθεί.  Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης ακολουθεί αυτή την πάγια τακτική χρόνια τώρα χωρίς να παρεκκλίνει της τακτικής του, παρά της επικρίσεις που δέχεται χρόνια τώρα. Ακόμα κι έτσι πάντως, ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα βρεθεί στην Ξάνθη και θα ενισχύσει την ομάδα στην προσπάθεια που θα καταβάλει τόσο στον αγώνα Κυπέλλου όσο και στον αγώνα πρωταθλήματος την Κυριακή.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!