Ας μην ξενερώσουμε…

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός απέναντι στην Σάλκε. Ο Δικέφαλος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και έχασε την πρόκριση από το πρώτο ματς. Εκτός από το αποτέλεσμα που μπορεί εύκολα να συμβεί σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, όταν αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές, αυτό που ήταν άσχημο, ήταν η εμφάνιση.

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν προτίμησε την πετυχημένη ως τώρα συνταγή του και αποφάσισε να μην ρισκάρει, απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα που είχε στο πάγκο παίκτες όπως ο Χούντελαρ ή ο Κονοπλιάνκα. Έτσι αγωνίστηκε με 3-5-2 χωρίς καθαρόαιμο εξτρέμ για να μπλοκάρει τις δυνατές πτέρυγες των Γερμανών. Όντως οι παίκτες του Ίβιτς κατάφεραν να περιορίσουν τα άκρα της Σάλκε αλλά επιθετικά δεν δικαιώθηκαν, ειδικά από την ώρα που η Σάλκε κατάφερε να «εγκλιματιστεί» σε αυτό το 3-5-2, διότι αρχικά φάνηκε πως οι Γερμανοί δεν περίμεναν να παίξει έτσι ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο αυτός ο αιφνιδιασμός κράτησε για λίγο.

Οι ασπρόμαυροι λοιπόν δεν ήταν καθόλου απειλητικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα καθώς αγωνίστηκαν με τους Μάτος-Λέοβατς, σε όλη τη γραμμή που δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το 3-5-2. Το σχήμα δεν βοήθησε την ομάδα που έπαιξε φοβισμένα αλλά και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Είναι αλήθεια πως σε τέτοια μεγάλα ματς μέσα στην Τούμπα, έχουμε συνηθίσει από τον ΠΑΟΚ να κοιτάει στα ίσια τον αντίπαλο του και ο κόσμος να απολαμβάνει το παιχνίδι και ας έχει στο τέλος κακό αποτέλεσμα. Θα ήταν μάλλον προτιμότερη μία ήττα με προσπάθεια και γκολ, παρά αυτό που συνέβη.

Ίσως τα πράγματα βέβαια να ήταν διαφορετικά αν δεν υπήρχε η μεγάλη απουσία του Χοσέ Κάνιας στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου που αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική. Ο ΠΑΟΚ χωρίς το μηχανάκι του στο κέντρο, απέναντι σε μία τόσο καλή ευρωπαϊκή ομάδα με δυνατά κορμιά, έχασε αρκετές μονομαχίες. Ειδικά από τη στιγμή που ο Βλάνταν Ίβιτς αποφάσισε να παίξει τη Σάλκε στις προσωπικές μονομαχίες και στο ένας προς έναν, ο Κάνιας έλειψε ακόμη περισσότερο.

Ήταν μία κακή βραδιά για τον ΠΑΟΚ όμως πρέπει να κοιτάξει άμεσα την επόμενη ημέρα. Άλλωστε ο στόχος στην Ευρώπη ήταν η πρόκριση από τους ομίλους και αυτό επιτεύχθηκε. Το κάτι παραπάνω, το ξέσπασμα που περίμεναν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν έγινε με τη Σάλκε. Ίσως όμως συμβεί κάτι καλό εντός συνόρων, αν παρά την άσχημη βραδιά, όλοι και κυρίως προπονητής και παίκτες παραμείνουν πιστοί στις δυνατότητες τους.  Άλλωστε ακόμα και από τέτοιες ήττες, μία νέα ομάδα όπως είναι ο φετινός Δικέφαλος μπορεί να γίνει πιο δυνατή.

Ας μην αφήσει κανείς  να τον… ξενερώσει αυτή η ήττα. Συνεχίζουμε!


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!