Χορηγός της αλητείας το κράτος!

Θα μπορούσε να εκδοθεί και βιβλίο με τα αίσχη που καταγράφηκαν μόνο φέτος στο Στάδιο Καραισκάκης, το ΣΕΦ και το γήπεδο του Ρέντη. Πρωταγωνιστές σε όλα τα γήπεδα οι ίδιοι. Γνωστοί και άγνωστοι, επαγγελματίες και μη, με την ίδια… ταυτότητα, δρούνε ανεξέλεγκτα υπό την ανοχή της κρατικής μηχανής.

Δεν ευαγγελίζομαι ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, του Παναθηναικού ή της ΑΕΚ, είναι αγγελούδια που πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο όταν δεν έχουν υποχρεώσεις στο κατηχητικό… Επεισόδια και γεγονότα, καταγράφονται επί σειρά ετών σε όλα τα γήπεδα. Σχεδόν σε όλα τα αθλήματα. Αυτά που συμβαίνουν στις αθλητικές δραστηριότητες του Ολυμπιακού, ξεπερνούν κάθε όριο.

Δημοσιογράφοι, αντίπαλοι ποδοσφαιριστές, αντίπαλοι προπονητές, διαιτητές, παράγοντες αντιπάλων ομάδων, παρατηρητές, γίνονται στόχος ανεγκέφαλων υπανθρώπων που θεωρούν εαυτούς πάνω από το νόμο, απειλώντας και χτυπώντας αδιάκριτα. Αλήθεια, ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Καθαρά ρητορικό το ερώτημα! Η πολιτεία φέρει αποκλειστικά την ευθύνη. Το κράτος, με όποια μορφή εκφράζεται.

Πολιτική, αστυνομική και δικαστική εξουσία, έχουν επιτρέψει σε επώνυμους και ανώνυμους που ανήκουν στην ερυθρόλευκη οικογένεια, να φέρονται ως παιδιά ενός ανώτερου Θεού. Η ατιμωρησία αποτελεί την πηγή του κακού και πολύ φοβάμαι –θα το εξηγήσω πιο κάτω- ότι αυτή η ατιμωρησία, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και θα δούμε χειρότερα σκηνικά τα επόμενα χρόνια.

Οι μαρτυρίες των μελών της αποστολής του Πλατανιά που έζησαν τον εφιάλτη μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραισκάκης, προκαλούν φρίκη για όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του γηπέδου. Φρίκη προκάλεσαν και οι εικόνες που μετέδωσαν οι τηλεοπτικές κάμερες από την συμπεριφορά των γνωστών αγνώστων, μετά το τέλος του 5ου τελικού του πρωταθλήματος βόλει στο γήπεδο του Ρέντη, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Στοχεύοντας τα κεφάλια των μελών της αποστολής του ΠΑΟΚ, προσπαθούσαν να πάρουν εκδίκηση με το φτωχό –το ανύπαρκτο δηλαδή- μυαλό τους για την απώλεια του πρωταθλήματος. Παρόμοια γεγονότα –μικρότερης έντασης- είχαν καταγραφεί και στον 3ο τελικό που διεξήχθη στο Ρέντη ανάμεσα στις δυο ομάδες.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!