Η συγκινητική ιστορία του Τζόουνς

Ο Λάκι Τζόουνς αποτελεί την τρίτη μεταγραφική κίνηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την απόκτηση των Θοδωρή Ζάρα και Κέβιν Ντίλαρντ. Η ιστορία του 24χρονου σμολ φόργουορντ είναι ιδιαίτερα συγκηνιτική, καθώς πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του στο πρώτο έτος της ζωής τ0υ, γεγονός που εξηγεί και την μετέπειτα ονομασία του, Λάκι, δηλαδή «τυχερός».

Πριν συμπληρώσει ένα μήνα από την γέννησή του, διεγνώσθη με την σπανιότατη νόσο Hirschsprung (συγγενές μεγάκολο), με πιθανότητα να νοσήσει κανείς 1 στις 5.000 (!), με την ζωή να… κρέμεται από μια κλωστή.

Τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του, ο Τζόουνς τα πέρασε μέσα στα νοσοκομεία, υποβλήθηκε πολλές φορές σε επεμβάσεις, με τον ίδιο να λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως οι γονείς του αμφέβαλλαν ακόμη και για το αν θα προλάβει να ζήσει τα πρώτα μου γενέθλια.

Παρ΄όλα αυτά, ο μικρός Τζόουνς τα κατάφερε, νίκησε την μεγάλη μάχη και οι γονείς του αποφάσισαν να τον αποκαλούν Λάκι, δηλαδή τυχερό. Αυτή η μεγάλη περιπέτεια, όμως, έχει κάνει τον ίδιο, όπως λέει: «λιγότερο αχάριστο άνθρωπο, να μη θεωρώ τίποτα δεδομένο, να χαίρομαι την κάθε μέρα, να την εκμεταλλεύομαι στο έπακρό της και να απολαμβάνω κάθε στιγμή. Να είμαι ευτυχης με όσα και όσους έχω».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!