Δυο… ποιήματα κι ένας γρίφος

Το λογικό έγινε απόψε στην Τούμπα, το αναμενόμενο. Δεν μπορούσε να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από αυτή την ομάδα. Ή μάλλον θα μπορούσε, αλλά δεν γινόταν να τον αφήσει η ποιότητα των παικτών του. Δυο μαγικές στιγμές ήταν αρκετές για να… καθαρίσει η μπουγάδα και ο Δικέφαλος να περάσει ένα ήσυχο βράδυ. Το είχε ανάγκη άλλωστε σε αυτό το κρίσιμο σημείο του καλοκαιριού, μπας και καθαρίσει το μυαλό των ανθρώπων της ομάδας και ολοκληρώσουν με λογική και συνέπεια τις κινήσεις τους στο μεταγραφικό παζάρι. Με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ, έστω και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, χτίσει ένα στιβαρό ρόστερ, χωρίς κενά και με την απαραίτητη ποιότητα σε όλες τις γραμμές.

Δε νομίζω ότι έφυγε κανένας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την Τούμπα, αναφορικά με την απόδοση της ομάδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, η πρόκριση. Μόνο αυτό είχε σημασία, ας μη γελιόμαστε. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μιλούσαμε για άλλες καταστάσεις, θεμελιώδεις αλλαγές, αναθεώρηση πραγμάτων.

Τι είδαμε απόψε στην Τουμπα, πέραν της πρόκρισης; Έναν ΠΑΟΚ σαφώς καλύτερο από το ματς στην Ουκρανία, αλλά και μια ομάδα που ακόμα ψάχνεται να βρει τις ισορροπίες της. Τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Στο δεύτερο, περιέργως πώς καθώς οι παίκτες είναι σχεδόν ίδιοι με πέρσι, διακρίνεται μια ανισορροπία, χωρίς ακόμα ο ΠΑΟΚ να έχει αντιμετωπίσει κάποιον ισχυρό αντίπαλο. Στο πρώτο, παρά την ποιότητα που υπάρχει και λογικά θα μεγαλώσει στη συνέχεια, λείπουν ακόμα οι καλές συνεργασίες, το δέσιμο που απαιτείται. Είναι νωρίς, φυσικά…

Όταν έχεις ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, με αντίπαλο ομάδες όπως η Ολιμπίκ Ντόνετσκ, δε χρειάζεται ίσως να βρεθούν αυτοί μεταξύ τους. Φτάνει και η ατομική ενεργεια. Όπως αυτή του Μακ που άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση. Όπως το σουτ του Τσίμιροτ που ουσιαστικά “σφράγισε” την έκβαση του αγώνα. Από εδώ και πέρα όμως, τα πράγματα δε θα είναι έτσι απλά. Ούτε ο Μακ μόνος θα αρκεί, ούτε ο Μπίσεσβαρ μόνος του, ούτε ο Πρίγιοβιτς, ούτε ακόμα και ο Βιεϊρίνια. Ούτε, επίσης, τα κενά στην άμυνα θα συγχωρούνται για πάντα από τους αντιπάλους.

Ο ΠΑΟΚ έχει υλικό, λογικά θα έχει ακόμα καλύτερο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αλλά πρέπει να γίνει και ομάδα που ξέρει ακριβώς τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Και αυτό δεν είναι μομφή για τον Στανόγεβιτς. Αυτός έχει το πιο δύσκολο έργο…

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!