Περί «Σταν» και Λουτσέσκου

Η απομάκρυνση του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, έμοιαζε με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Οι χαλαρές ανησυχίες που εκφράστηκαν από τις εμφανίσεις του Δικεφάλου στα φιλικά της προετοιμασίας, μετατράπηκαν σε προβληματισμό μετά το παιχνίδι της ομάδας στο Κίεβο με αντίπαλο την Ολιμπίκ. Η νίκη – πρόκριση στην Τούμπα, δεν ήταν αρκετή για να διώξει τα σύννεφα.

Ο Σέρβος τελούσε υπό αμφισβήτηση στο εσωτερικό της ΠΑΕ και όχι μόνο από τον Λούμπος Μίχελ. Αυτό καταγράφηκε και από τις απόψεις που εκφράστηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη. Σπάνιο φαινόμενο να συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους οι απόψεις των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος προπονητής δεν είχε κανέναν υποστηρικτή στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Στην ερώτηση του προέδρου αν θα μπορούσε η ομάδα να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα με το Στανόγεβιτς στον πάγκο, η απάντηση ήταν αρνητική! Η ανασφάλεια που εξέπεμπε, οι εμφανίσεις της ομάδας, η έλλειψη ενέργειας από τους παίκτες η χαλαρή προσέγγιση του «Σταν» σε θέματα πειθαρχίας, το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες επέστρεψαν από την προετοιμασία με περισσότερα κιλά σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν την Ολλανδία μα κυρίως το γεγονός ότι ο κόουτς δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις στον Ιβάν Σαββίδη στο τετ α τετ που είχαν πριν από μια εβδομάδα, ήταν οι λόγοι που λήφθηκε η απόφαση αντικατάστασης του.

Ο Μίχελ εξουσιοδοτήθηκε να βρει τον αντικαταστάτη του και επέλεξε τον Ράζβαν Λουτσέκσου που έτσι κι αλλιώς αποτελούσε για τον Σλοβάκο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ προτεραιότητα από το καλοκαίρι. Το πώς και το γιατί επιλέχθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός, όπως επίσης και τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν και θα τα αναλύσουμε στο επόμενο διάστημα. Σήμερα θέλω να σταθώ στην έκβαση της υπόθεσης Στανόγεβιτς και να τονίσω ότι η απόλυση του, δεν αποτελεί προσωπική ήττα του Σέρβου.

Αποτελεί ήττα του ασπρόμαυρου οργανισμού. Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την απόλυση του Σέρβου, 56 μόλις μέρες μετά την πρόσληψη του. Θα ήταν εύκολο να του τα φορτώσουμε όλα και να τον στείλουμε στο καλό… Θα ήταν όμως άδικο 100%. Η αποτυχία είναι συνολική και ξεκινά από την ημέρα που λήφθηκε η απόφαση να ανατεθεί σε έναν άπειρο προπονητή (που έμεινε μακριά από την ευρώπη τα δυο τελευταία χρόνια), η τεχνική ηγεσία μιας ομάδας που έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αν το πάθημα γίνει μάθημα, ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον. Αν όχι, θα μείνουμε για πολλά χρόνια στο ίδιο έργο θεατές!

Υ.Γ. Ο ΠΑΟΚ γύρισε σελίδα. Από το παιχνίδι με την Εστερσουντ, ξεκινά η εποχή Λουτσέσκου με φόντο τον τίτλο. Ματιές στο χτες, μόνο για παραδειγματικό!


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!