Νέος αέρας, νέα αρχή!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (21:00) στην Τούμπα την Έστερσουντ στο ντεμπούτο του Ράζβαν Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (17/8) στις 21:00 το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας την Έστερσουντ, στην πρώτη αναμέτρηση των ομάδων για τα Play Off του Europa League, όπου θα πραγματοποιήσει ο νέος τεχνικός των «ασπρόμαυρων», Ραζβάν Λουτσέσκου, το ντεμπούτο του στο νέο του περιβάλλον.

Το αποψινό παιχνίδι σηματοδοτεί και μια νέα αρχή για τον Δικέφαλο, καθώς μετά την απομάκρυνση του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς από το τιμόνι της ομάδας, ο Λουτσέσκου έφερε άλλον αέρα στις προπονήσεις, όπως επιβεβαίωσε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας: «Η προπόνηση που κάνουμε έχει αλλάξει με τον κ. Λουτσέσκου και δουλεύουμε χωρίς να χάνουμε χρόνο». Ο Ρουμάνος τεχνικός που βρίσκεται λιγότερο από μία εβδομάδα στα «ασπρόμαυρα» ανέφερε: «Έχω γύρω μου πολύ ποιοτικούς παίκτες. Κατά την διάρκεια των προπονήσεων έχω δει ωραία πράγματα και έχω αυτοπεποίθηση για τους παίκτες μου», ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να περάσουμε στους ομίλους και να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να καταφέρουμε. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί».

Έτσι φτάσαμε στο ΠΑΟΚ-Έστερσουντ

Με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Δικέφαλος εξασφάλισε παράλληλα το εισητήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι από το Κίεβο κόντρα στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Απέσπασε ισοπαλία 1-1 και πανηγύρισε την πρόκριση στην Τούμπα με 2-0.

Από την άλλη μεριά, η Έστερσουντ βγήκε για πρώτη φορά από το καβούκι της για να καταγράψει τις πρώτες της συμμετοχές στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Κατακτώντας και αυτή το Κύπελλο στην χώρα της ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League κόντρα στην Γαλατασαράι του Ιγκόρ Τούντορ. Οι Σουηδοί κατάφεραν να σοκάρουν τους Τούρκους, τους οποίους και κέρδισαν με 2-0, παίρνοντας και την πρόκριση μετά την ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης (1-1), ένα γεγονός που δεν το περίμενε πραγματικά κανείς.

Στην επόμενη φάση σαφώς και το έργο της ήταν πιο εύκολο, αφού ήρθε αντιμέτωπη με την Φόλα από το Λουξεμβούργο. Με δυο εύκολες νίκες πήρε την πρόκριση και σήμερα δίνει το μεγαλύτερο ραντεβού της ιστορίας της με τον ΠΑΟΚ.

Πρώτη ενδεκάδα επί Λουτσέσκου

Με όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρία ο Ρουμάνος κόουτς θα παρατάξει την ομάδα του στο αγαπημένο του σύστημα, 4-2-3-1, με υπερασπιστή των δοκαριών να είναι ο Ρέι.

Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα βρίσκονται οι Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος, ενώ τα δυο αμυντικά χαφ θα είναι οι Τσίμιροτ και Σάκχοφ. Μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή θα είναι ο Μπίσεσβαρ με τα «φτερά» της επίθεσης να αποτελούνται από τους Μακ και Τζάλμα με τον Πρίγιοβιτς στην θέση του φουνταριστού.

Κλείνοντας, εκτός αποστολής έμειναν οι Λεβέκ, Κάνιας και Δεληγιαννίδης που δεν πρόλαβαν να ξεπεράσουν εντελώς τους τραυματισμούς τους συν τους Μυστακίδη και Γλύκο, ενώ δεν υπολογίστηκαν και οι Κουλούρης, Λημνιός, Σιαμπάνης, Πούγγουρας και Δημητρίου.

Η παράταξη της Έστερσουντ

Ο προπονητής της Έστερσουντ, Γκράχαμ Πότερ, φαίνεται πως έχει καταλήξει και αυτός στα πρόσωπα που θα αγωνιστούν στην βραδινή αναμέτρηση της Τούμπας.

Ο Άγγλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του σε σύστημα 4-4-2 με τον Κεϊτά να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας θα τοποθετηθούν οι Παπαγιαννόπουλος και Πέτερσον, ενώ στα άκρα αυτής θα βρίσκονται οι Μουκιμπί στα δεξιά και Βίλντγκρεν στα αριστερά.

Στον χώρο της μεσαίας θα βρίσκονται οι Νούρι (αρχηγός της Έστερσουντ) και ο Μπαχίρου, ενώ οι δυο μεσοεπιθετικοί επιλέχθηκαν να είναι οι Σεμά (αριστέρα) και Αΐς (δεξιά).

Τέλος, το επιθετικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Γκόντος και Γκέρο.

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!