Με τα… μάτια του ΠΑΟΚ

Το αφιέρωμα του Δικεφάλου στην Έστερσουντ

Η πόλη και η ομάδα ζουν ιστορικές στιγμές. Η προοπτική των ομίλων του Europa League είναι μπροστά τους και βρίσκονται μόλις ένα βήμα από το όνειρο. Απέναντί τους ο ΠΑΟΚ. Εμπειρία και ποιότητα εναντίον ενθουσιασμού και αγωνιστικής ετοιμότητας. Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ σας παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ της Έστερσουντ λίγο πριν την πρώτη μάχη κόντρα στον Δικέφαλο στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι Σουηδοί βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μετρώντας μόλις μία ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, με τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες. Σε αυτή την περίοδο έχουν πάρει δύο φορές την πρόκριση στον δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ στο πρωτάθλημα έπεσαν στην έβδομη θέση, με 29  βαθμούς σε 19 αγώνες, μόλις τέσσερις όμως πίσω από την δεύτερη Τζουργκάρντεν, από την οποία έχει γνωρίσει και την τελευταία της ήττα.

H αντίπαλος του Δικεφάλου είναι μία ομάδα με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές πιέζουν και τρέχουν ασταμάτητα μέχρι και το σφύριγμα της λήξης και είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Σουηδοί σκοράρουν στις καθυστερήσεις. Η αγωνιστική φιλοσοφία στηρίζεται στην άμυνα, με πρώτο μέλημα να διατηρηθεί το μηδέν και αν καταφέρουν να χτυπήσουν στην κόντρα, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών.

Στην μέχρι τώρα πορεία της στον θεσμό η Έστερσουντ πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, αποκλείοντας την Γαλατασαράι των Ίγκορ Τούντορ και Γκάρι Ροντρίγκες, με εντός έδρας νίκη με 2-0 και ισοπαλία στην Τουρκία με 1-1. Στην συνέχεια η Φόλα από το Λουξεμβούργο έβαλε μεν δύσκολα στην σουηδική ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα και μάλιστα εις διπλούν.

Ο Γκράχαμ Πότερ στις περισσότερες αναμετρήσεις επιλέγει το 4-4-2, ή εναλλακτικά το 5-3-2 με ένα λίμπερο πίσω από την τετράδα της άμυνας. Ο Κεϊτά είναι ο βασικός τερματοφύλακας, το αριστερό άκρο της άμυνας καλύπτει ο Βίντγκρεν, στα στόπερ αγωνίζονται οι Πέτερσον και Παπαγιαννόπουλος, ενώ στο δεξί άκρο υπάρχουν δύο επιλογές, με τους Μενσά και Μουκίμπι να παίζουν εναλλάξ, με τον πρώτο να μπορεί να παίξει και σαν αμυντικός μέσος.

Στο κέντρο αγωνίζονται τις περισσότερες φορές οι δύο εγκέφαλοι της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου. Ο λόγος για τους Νούρι και Μπατσίρου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την σύνδεση των γραμμών αλλά και την ανάπτυξη της ομάδας. Στα άκρα οι επιλογές είναι αρκετές με τους Έντουαρντς, Αϊές, Χόπκατ, Μπρτιλίσον και Σέμα να μοιράζονται λεπτά συμμετοχής ανάλογα με τον αντίπαλο και τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα.

Στην κορυφή της επίθεσης συνήθως αγωνίζονται τα δύο καθαρά φορ που υπάρχουν στο ρόστερ, ο Γκέρο και ο Γκχοντός. Δύο 23χρονοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, που συνθέτουν ένα απειλητικό δίδυμο που μπορεί να προβληματίσει κάθε άμυνα.

πηγή: paokfc.gr

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!