Δεν έφερε τον… Μουρίνιο ο Κούγιας

Toν νέο προπονητή της Λάρισας, Τζάκι Ματάισεν παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έφερε τον… Μουρίνιο ή τον Γκουαρδίολα, άλλα έναν κανονικό προπονητή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ στην παρουσίαση του Τζάκι Ματάισεν:

«Δεν είναι ότι καλύτερο μέσα σε 27 μήνες έστω και αν η ομάδα αγωνίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες να έχει αλλάξει 4 προπονητές. Ούτε προσωπικά είναι κάτι που μου αρέσει. Προσωπικά είχα την άποψη η παραμονή ενός προπονητή σε ένα κλαμπ δείχνει και την σοβαρότητα του κλαμπ. Δεν θα αναλύσω τώρα τους λόγους που αναγκαστήκαμε να λύσουμε τη συνεργασία με έναν εξαιρετικό τεχνικό τον κ. Πάους, όπου πέρυσι μας βοήθησε μαζί με τον κ. Φυντάνη να πετύχουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Αλλά τόσο οι κακές εμφανίσεις μας στα παιχνίδια που δώσαμε μέχρι τώρα, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης που είχαμε μια υποφερτή συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τα τραγικά αποτελέσματα και ειδικά την τραγική εμφάνιση με την ΑΕΚ, αλλά και με τα προβλήματα στα αποδυτήρια μεταξύ παικτών και προπονητή μας ανάγκασαν να κάνουμε αυτή την αλλαγή για την οποία δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι.

Θα σας παρουσιάσω έναν κανονικό προπονητή με την εξής έννοια, δεν είναι ούτε ένας ταλαντούχος, δεν είναι ούτε ο Μουρίνιο ή ο Γκουαρντιόλα, αλλά στην χώρα του έχει επιλεγεί να προπονήσει ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες, όπως είναι η Μπριζ όπου έμεινε για 3 χρόνια κερδίζοντας τίτλους, η Λόκερεν για 4 χρόνια και σε άλλα σημαντικά κλαμπ. Αυτή η συνεχής παρουσία του, δεν έχει μείνει ούτε μισή χρονιά χωρίς ομάδα, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό γεγονός, ότι δηλαδή ως προπονητής, έκανε προπονήσεις μέσα σε ένα μήνα σε παιδιά από την Ελλάδα και μετά από 48 παιχνίδια μόλις είχε ανέβει από τη Γ’ Εθνική στη Β’ Εθνική, σε ένα ρόστερ με το μικρότερο μέσο όρο και μέσα από αυτό το ρόστερ να βγουν ο Γιαννιώτης και ο Μοσχονάς, ο Κάργας και Ζιαμπάρης, ο Γαρουφαλιάς, ο Τασουλής, ο Ντουρμισάι, ο Σεχολάρι, ο Σμυρλής, ο Λύρας που πέρασε και από τη Λάρισα. Έκανε τότε μια εξαιρετική δουλειά. Είχα πολλές προτάσεις, περίπου 20, ακόμη και τώρα που κάνουμε τη Σ/Τ. Όμως μετά από πολύ σκέψη, πήρα αυτή την απόφαση».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!