Θα το πιστέψετε στον ΠΑΟΚ;

Αποτέλεσμα, αποτέλεσμα. αποτέλεσμα. Νίκη, νίκη, νίκη. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο σημαντικό για μια μεγάλη ομάδα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο σημαντικό για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα. Αυτό λύνει τα προβλήματα ως διά μαγείας, αυτό εξανεμίζει την γκρίνια, αυτό αυξάνει την πίστη, αυτό βελτιώνει την ψυχολογία, αυτό χτίζει χαρακτήρα κι αυτοπεποίθηση. Τίποτα άλλο.

Την ουσία την ξέρουν όλοι. Οι παίκτες, οι παράγοντες και φυσικά ο ίδιος ο Λουτσέσκου. Θα έχει τη δυνατότητα να πάρει το χρόνο που (δικαίως) ζητά, εφόσον δεν κάνει άλλες βαθμολογικές γκέλες. Το πρόγραμμα γενικά τον βοηθάει, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός -παρά το αίσθημα απογοήτευσης που προξένησε- βοηθάει επίσης, αναφορικά με τον διαθέσιμο χρόνο που έχει να δουλέψει με τους παίκτες, και ίσως αυτά τα δύο είναι μοναδικοί σύμμαχοι που έχει ο Ρουμάνος τεχνικός στο δύσκολο έργο που έχει (συνειδητά) αναλάβει.

Ο Λουτσέσκου πριν λίγες μέρες “ανασκεύασε” τις δηλώσεις του για τα περί ονείρου και της κατάκτησης τίτλου, και επανήλθε στη βασική γραμμή του φετινού ΠΑΟΚ: “φέτος, ο στόχος είναι ο τίτλος. Πάμε να το πάρουμε”. Αυτό λέει ο Ιβάν Σαββίδης, αυτό λένε οι γύρω του, αυτό λένε οι δημοσιογράφοι, αυτό λέει σημαντική μερίδα του κόσμου. Δεν αρκεί όμως. Δε φτάνει να το λένε και να το πιστεύουν όσοι βρίσκονται στα πέριξ της ομάδας. Πρέπει αυτό να ισχύει και για όσους βρίσκονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Οι παίκτες ακόμα δε μου έχουν δείξει κάτι τέτοιο. Είναι αγχωμενοι; Είναι μπερδεμένοι από την αλλαγή προπονητή; Είναι απροετοίμαστοι; Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Βλέπω αυτό που συμβαίνει στο χορτάρι. Εκεί είναι ο καθρέφτης και εκεί θα δείξει ο ΠΑΟΚ αν είναι διεκδικτητής ή όχι. Εκεί θα τον εκτιμήσουν οι δικοί του, εκεί θα τον φοβηθούν οι αντίπαλοί του.

Πέραν της ψυχολογίας και της πίστης βέβαια, υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί όπου και σήμερα (16/9) ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος για περίπου μια ώρα, και έπρεπε να μπει ο Βιεϊρίνια για να αλλάξει τα δεδομένα και να εμπνεύσει τους υπόλοιπους. Μπορεί από μόνος του ο Πορτογάλος να παρασύρει όλη την ομάδα; Το θεωρώ δύσκολο, όσο σπουδαίος κι αν είναι τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προσωπικότητα. Περισσότερο θα χαρώ αν δω ότι αυτή η ομάδα μπορεί κάποια στιγμή να συγχρονιστεί, να βγάλει αυτοματισμούς και την αναμφισβήτητα ποιότητα που έχει μέσα στο γήπεδο. Αλλά είπαμε, μέχρι τότε: ΝΙΚΕΣ.


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!