Αλήθειες που (σας) πονάνε!

Οι αλήθειες πάντα θα (σας) πονάνε!

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή άλλωστε, η διαφορά του έντιμου από τον ανέντιμο, εύκολα διακρίνεται.

Ο έντιμος δεν δέχεται κανενός είδους συμβιβασμό. Ο ανέντιμος κρύβεται πίσω από πρόσωπα και καταστάσεις σε μια προσπάθεια να επιβιώσει έστω και παρασιτικά. Θα μου πείτε οι ανέντιμοι μόνο παρασιτικά επιβιώνουν και θα έχετε δίκιο.

Πήρα αφορμή για το σημερινό μου σχόλιο από την απόφαση του διαιτητή Γιώργου Κύζα, να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. Ο Δραμινός ρέφερι δεν συμβιβάστηκε με το… χάπι της Football League και με επιστολή, του έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την διαιτησία. Δεν ανέχτηκε τον αδικαιολόγητο «υποβιβασμό» του. Ούτε αρκέστηκε στην προοπτική επιστροφής του στους πίνακες της Super League, μετά από κάποιο χρονικό διάστημαα.

Για ποιο λόγο έμεινε εκτός πινάκων ο Κύζας; Ποτέ δεν του εξήγησε κανείς, όπως δεν το εξήγησε κανείς και στους φιλάθλους. Ποιοι και γιατί εισηγήθηκαν στον κ. Περέιρα, να κόψει τον Κύζα από τους πίνακες; Εκτός κι αν δεν ήταν απόφαση του κ. Περέιρα αλλά του διδύμου Κουκουλάκη – Τσιτσώνη.

Ο Κύζας είναι ένα θύμα της επικοινωνιακής πολιτικής που επέβαλαν στα ΜΜΕ που ελέγχουν, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Η αποτυχία του Παναθηναικού που στην ούγια φέρει την υπογραφή του σημερινού του ιδιοκτήτη, έπρεπε κάπου να χρεωθεί. Σε χρόνο ρεκόρ στήθηκε ένας πόλεμος λάσπης κατά του Κύζα. Σήμερα, οι περισσότεροι υποστηρικτές της επικοινωνιακής πολιτικής Αλαφούζου, στέκονται απέναντι του, μετανιωμένοι για το γεγονός ότι του έβαλαν πλάτη, δίνοντας παράταση στην παραμονή του στον Παναθηναικό.

Το κακό όμως έγινε. Ο Κύζας στοχοποιήθηκε, έμεινε –εντελώς αδικαιολόγητα εκτός πινάκων- και όντας έντιμος, αποχώρησε. Όπως αποχώρησε και ο Καλφόγλου μετά τον τελικό του Βόλου. Είδατε κανέναν άλλο να αποχωρεί; Απολύτως κανένα. Αντίθετα είδαμε την αγωνιώδη προσπάθεια του Σπάθα και των υπολοίπων εξαπτέρυγων να παραμείνουν στους πίνακες, χρησιμοποιώντας όποιο μέσο μπορούσαν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!