Ένα φαλτσοσφύριγμα και μια στραβοκλωτσιά…

Αν κοιτάξουμε απλά τον αγώνα που έγινε απόψε στο AEL FC Arena, δε γίναμε σε κάτι σοφότεροι για τον ΠΑΟΚ, όπως παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο. Ο Δικέφαλος προσπαθεί να συμμαζευτεί στην ανασταλτική του λειτουργία και παλεύει να βγει στο χορτάρι η ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά. Το πρώτο -με εξαίρεση το, καταδικαστικό έστω, γκολ που δέχτηκε στο 89′- δείχνει να το καταφέρνει με τον καιρό, στο δεύτερο ακόμα δεν έχει τη βελτίωση που θα αλλάξει τη γενικότερη εικόνα και φιλοσοφία της ομάδας.

Πέρα από το αποτέλεσμα που αφήνει πικρία και νεύρα, η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΛ δεν απείλησε σχεδόν καθολου τον ΠΑΟΚ, ακόμα και όταν πήρε μέτρα, ακόμα κι όταν ανέβασε περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Οι μοναδικές φορές που γινόταν απειλητική, ήταν μετά από λάθη στις μεταβιβάσεις των φιλοξενούμενων, απόρροια της προβληματικής ακόμα συνοχής που έχουν ως σύνολο και των κακών αποστάσεων μεταξύ τους. Μπορεί ο Δικέφαλος να είχε σε ένα ακόμα ματς, συντριπτική υπέρ του κατοχή της μπάλας, αλλά αυτό ελάχιστες φορές το μετέτρεψε σε ουσία.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θα μπορούσε να πάρει ένα σχετικά εύκολο τρίποντο αλλά για αυτό… φρόντισε η διαχείριση που έκανε στον αγώνα, ο τραγικός διαιτητής Κατσικογιάννης και μια στραβοκλωτσιά. Αναφορικά με το πρώτο, είναι προφανές ότι ο Δικέφαλος θα έπρεπε να τελειώσει το ματς νωρίτερα, αλλά ίσως ακόμα να μην είναι σε θέση να το κάνει.

Για το δεύτερο, απλά δεν έχω λόγια… Πέραν της αποβολής του Κουλούρη, νομίζω ότι απόψε είδα τον πιο ανεπαρκή διαιτητή της νέας εποχής. Ο Κατσικογιάννης κατάφερε να διακόψει τόσες φορές το ματς, να δώσει τόσες πολλές κίτρινες κάρτες, κι όμως ποτέ να μην το έχει υπο τον έλεγο του, κάνοντας συνεχώς μικρά ή μεγάλα λάθη (όπως το πέναλτι που δε δόθηκε στον Μάτος). Θέλει προσπάθεια όλο αυτό… Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια ήρθε στο 87′, όταν αποφάσισε να αφήσει, με το έτσι θέλω, τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο.

Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί (απαράδεκτο φυσικά…), πελάγωσε και είδε, μέσα σε όλα, και την τύχη να του γυρνάει την πλάτη. Γιατί αυτό το γκολ του Κριζμάν, πέραν του κενού που δημιουργήθηκε στην άμυνα, προήλθε από μια στραβοκλωτσιά του παίκτη της ΑΕΛ, που ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε πως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα…

Ποια είναι η ουσία; Ο ΠΑΟΚ έχασε άλλους δυο πολύτιμους βαθμούς. Ποια είναι η άλλη ουσία; Κάποιοι δεν τον αφήνουν να τους πάρει. Οφείλει ψάξει και να βρει λύση άμεσα, και για τα δύο…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!