Το μέλλον δεν είναι… δώρο!

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για σένα, υπάρχεις και για τον Ιβάν Σαββίδη, θα μιλούν για πάντα αν κατασκευάσει τη Νέα Τούμπα. Κάπως έτσι θα καταφέρει να υπάρχει για πάντα! Και όλοι όσοι ζήσουν σε αυτή την εποχή και είναι φίλοι του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί, όπως ήταν όλοι όσοι έζησαν από κοντά τις εργασίες της Τούμπας και τον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στα εγκαίνια της το 1959.

Αυτό το έργο θα είναι το σημαντικότερο επίτευγμα του Ιβάν Σαββίδη και ότι πιο μεγάλο έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ. Τα πρωταθλήματα θα έρθουν, οι επιτυχίες, οι νίκες. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το χτίσιμο του νέου σπιτιού του Δικεφάλου.

Το μέλλον είναι εδώ, απλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένο ακόμη. Πολλοί δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που ανέλαβε την ΠΑΕ. Ούτε όταν έσωσε τον ΠΑΟΚ από την αφάνεια, ούτε με το πλήρωμα των χρεών το κατάλαβαν, ούτε με το Κύπελλο, ούτε με τις μεταγραφάρες. Σύντομα όμως όλοι θα το κατανοήσουν. Όταν ξεκινήσουν τα έργα για την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου ονείρου, τότε θα πιστέψουν όλοι. Διότι τίποτα δεν μειώνει την αγωνία αλλά και την καχυποψία, πιο γρήγορα από τη δράση.

Η χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ είναι μπροστά, όχι πίσω. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους. Αν αρχίσουν όλοι να κάνουν ότι είχαν συνηθίσει τα παλαιότερα χρόνια και να τσακώνονται για το παρελθόν και το παρόν, θα ανακαλύψουν ότι χάνουν το μέλλον.

Η απόφαση για την Τούμπα και το λαμπρό «ασπρόμαυρο» μέλλον, πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν είναι δώρο αλλά επίτευγμα, ένα επίτευγμα όλων. Είναι επίτευγμα όλης της οικογένεια του ΠΑΟΚ, που πρέπει να σταθεί αντάξια των προσδοκιών. Τώρα ο Δικέφαλος, τους έχει όλους περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Το ίδιο και ο Ιβάν Σαββίδης που θα πρέπει να νιώσει ακόμη πιο πολύ την αγάπη όλων, όχι προς το πρόσωπο του αλλά προς την ομάδα. Άλλωστε Κανένας άνθρωπος δεν είναι σε θέση να σηκώσει ένα βράχο μόνος του.

Χρειάζεται λοιπόν περισσότερη συσπείρωση, ίσως και μεγαλύτερη οργάνωση όλων των μελών της οικογένειας του Δικεφάλου, διότι όσο γιγαντώνεται η ομάδα τόσο περισσότερα χτυπήματα θα δεχτεί.

Ο στόχος της δημιουργίας της Νέας Τούμπας ας γίνει σύμβολο μάχης και ενότητας για οτιδήποτε ΠΑΟΚτσήδικο. Άλλωστε με την ομόνοια πετυχαίνει κανείς τα μεγάλα κατορθώματα και η Νέα Τούμπα θα είναι το μεγαλύτερο απ΄ όλα. Αιώνιο, παντοτινό…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!


 • TomN

  «Η χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ είναι μπροστά, όχι πίσω» Αυτό πρέπει να το διδάξουμε στα παιδιά μας …και στα εγγόνια μας
  Το μέλλον μας ανήκει !!!

 • babikos4

  Υπάρχουν πολλές λέξεις για να χαρακτηρίσεις τον Ιβάν Σαββίδη όπως πλούσιος-μεγαλομέτοχος-ευεργέτης-σωτήρας.
  Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι χτύποι της καρδιάς του για τον ΠΑΟΚ συγχρονίζονται με τους δικούς μας.Εχει αποδείξει πλέον,πως έχουμε την ίδια αγάπη,την ίδια αγωνία,την ίδια καύλα για αυτόν τον τεράστιο σύλλογο να τον δούμε επιτέλους εκεί που του αξίζει.ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.

 • ΜΗΤΣΑΚΟΣ

  Επειδή είναι ευεργέτης του ΠΑΟΚ με χρέη,βοήθεια σε όλα τα τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ ,κλπ πρέπει το γήπεδο να ονομαστεί Τούμπα Ιβάν Σαββίδης.
  Δεν είμαι προσοπολατρης αλλά τ άλλο να κάνει παραπανω κάποιος που ήρθε απο μακριά,που δεν ήξερε καν τι σημαίνει ΠΑΟΚ.
  Που να πάρουμε και τίτλο!!!

  • π- Μάρκος

   Μπράβο ΜΗΤΣΑΡΑ!!! κι όχι ΜΗΤΣΑΚΟ!

  • babikos4

   Δεν χρειάζεται αδερφέ μου να είσαι προσωπολάτρης για να εκφράσεις την αναγνώριση σε κάποιον άνθρωπο.Αλλωστε όλοι κρινόμαστε όχι από τα λόγια μας αλλά από τις πράξεις μας.

 • pablogarcia

  Ο Σαββίδης μόνος του εχει ήδη σηκώσει ενα ολόκληρο βουνό !
  Για ποιό βράχο μιλάς ??
  Με το χρήμα που διαθέτει ο Ιβάν μπορεί να κάνει οχι μόνο ένα αλλα δέκα παλάτια !!
  Κανέναν μας δεν έχει ανάγκη ο Ιβαν !
  Και ο σημερινός ΠΑΟΚ στον οποίον αναφέρεσαι ειναι επτίτευγμα καθαρά δικό του !

 • Dimitris

  Ζωγράφισες Νίκο !