Νέα Τούμπα από την αρχή!

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο των ανθρώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τότε τον Σεπτέμβριο του 2018, η Τούμπα που όλος ο κόσμος γνωρίζει, η Τούμπα που αγάπησαν οι φίλοι του Δικεφάλου, «μίσησαν» αλλά και «υποκλίθηκαν» οι αντίπαλοι, δεν θα υπάρχει πια.

Μέσα στο καλοκαίρι της νέας χρονιάς οι ιθύνοντες της ομάδας θέλουν να έχουν ολοκληρώσει την μετακίνηση των γραφείων αλλά και όλων των τμημάτων και των ακαδημιών που φιλοξενεί το γήπεδο έτσι ώστε να προχωρήσει στο γκρέμισμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime στον ΠΑΟΚ έχουν συμφωνήσει πως θα γκρεμίσουν όλη την Τούμπα και θα ξεκινήσουν τα έργα για τη Νέα Τούμπα από το μηδέν. Υπήρχε και μελέτη που αφορούσε το χτίσιμο του νέου γηπέδου κερκίδα – κερκίδα, ωστόσο αυτό φαίνεται πως εγκαταλείπεται καθώς ο Ιβάν Σαββίδης είναι φανατικά υπέρ της πρώτης επιλογής, θέλοντας να εκμεταλλευτεί όλους τους συντελεστές δόμησης που υπάρχουν, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ετσι λοιπόν το θρυλικό γήπεδο του ΠΑΟΚ θα γκρεμιστεί εντελώς τον Σεπτέμβριο και αμέσως θα ξεκινήσουν τα έργα για το χτίσιμο του νέου υπερσύγχρονου σταδίου του. Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά μελετημένα προσεχτικά σε συνεργασία με την εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του γηπέδου.

Οι ημερομηνίες μπορούν να αλλάξουν μόνο αν υπάρξει γραφειοκρατικό πρόβλημα. Βέβαια οι ασπρόμαυροι είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να ξεπεράσουν όλα τα θέματα και φυσικά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γκρεμίσουν το γήπεδο, πριν έχουν στα χέρια τους όλες τις απαραίτητες άδειες και τα χαρτιά που χρειάζονται, για να προχωρήσουν στις εργασίες χωρίς καθυστερήσεις. Ο στόχος για την οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι να αποκτηθούν οι απαιτούμενες άδειες μέχρι τον ερχόμενο Μάη, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα έργα και να μετακομίσει η ομάδα στο Καυτανζόγλειο. Σε αυτό θα φιλοξενηθεί για δύο σεζόν, με βασικό στόχο τα εγκαίνια του νέου γηπέδου να γίνουν τον Αύγουστο του 2020.

ΕΝΑΣ… ΝΑΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑ Η ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ

Η αρχιτεκτονική εταιρία AETER architects, είναι αυτή που έχει αναλάβει το μεγάλο έργο του ΠΑΟΚ, το χτίσιμο του νέου σταδίου, που οι Θεσσαλονικείς θέλουν να το έχουν έτοιμο το καλοκαίρι του 2020. Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη είναι να ανακοινώσει επίσημα τα σχέδια της ΠΑΕ για το νέο γήπεδο αυτόν τον Δεκέμβριο. Να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της ΠΑΕ, ο Πολιτικός Μηχανικός Γιάννης Δημογιάννης που μαζί με τον Μάκη Γκαγκάτση αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα είναι υπεύθυνοι του μεγάλου αυτού του έργου, προανήγγειλε την έναρξη των διαδικασιών για τη Νέα Τούμπα γράφοντας στο προσωπικό του προφίλ στο facebook «Ξεκινάμε. Ο δρόμος μακρύς αλλά ο στόχος μας γεμίζει ενέργεια» και δημοσιεύοντας τα σχέδια της AETER architects με τη Νέα Τούμπα. Όπως αποκάλυψε χθες το Sportime, η εικόνα της Νέας Τούμπας αναμένεται να μοιάζει πολύ με αυτήν που παρουσιάστηκε στις φωτογραφίες που είχε δημοσιοποιήσει η ίδια η εταιρία και κατέβασε από την ιστοσελίδα της μετά από παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πάνω σε αυτό το σχέδιο θα είναι και η βάση που θα χτιστεί το νέο στάδιο. Η συγκεκριμένη εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, είναι από τις πλέον γνωστές στον τομέα αυτό και έχει αναλάβει αρκετά μεγάλα «πρότζεκτ», όπως το σχέδιο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανέλαβε η εταιρεία Fraport, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, την ανακαίνιση του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ή του ξενοδοχείου Χίλτον. Πάντως δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, να κάνουν κάποια ταξίδια στο εξωτερικό, για να πάρουν ιδέες από νέα υπερσύγχρονα στάδια για αυτό και στο τέλος η μορφή της Νέας Τούμπας, μπορεί να είναι λίγο διαφορετική από τα αρχικά σχέδια. Από τα πιο σύγχρονα στάδια της Ευρώπης είναι φυσικά της Γιουβέντους, της Μπεσίκτας αλλά και της Γάνδης. Αλλωστε στον ΠΑΟΚ θέλουν να χτίσουν ένα στάδιο που θα είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη.

Υπόγειο Πάρκινγκ!

Το νέο στάδιο του ΠΑΟΚ αναμένεται να κοστίσει περίπου 47 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο άλλα 13 εκατομμύρια ευρώ περίπου θα χρειαστούν για όλα τα έργα που θα γίνουν στο εξωτερικό του γηπέδου και στον περιβάλλοντα χώρο. Για παράδειγμα ένα από τα σημαντικότερα έργα θα είναι τα πάρκινγκ που χτιστούν. Σύμφωνα με τις μελέτες θα υπάρξει υπόγειο πάρκινγκ για τις θέσεις των επισήμων αλλά και άλλα εξωτερικά για τις υπόλοιπες θύρες.

Η βοήθεια της Πολιτείας

Ο Δικέφαλος φυσικά σε όλη αυτή την προσπάθεια του θα χρειαστεί και τη βοήθεια της Πολιτείας. Ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει να περιβαλλοντικές ρυθμίσεις προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα όπως είχε συμβεί σε άλλα πρότζεκτ, αλλά και αύξηση του επιτρεπόμενου ύψους δόμησης Με βάση τα ισχύοντα στην περιοχή της Τούμπας, επιτρέπεται τα κτίσματα να φτάνουν στα 27 μέτρα ύψος και ο ΠΑΟΚ ζητά να ανέβει λίγο πιο πάνω ο συντελεστής. Επίσης υπάρχουν ήδη προχωρημένες συζητήσεις με το υπουργείο Άμυνας προκειμένου ο ΠΑΟΚ να χρησιμοποιήσει τα περίπου οχτώ στρέμματα που του ανήκουν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας με τη συμφωνία να αναμένεται άμεσα. Φυσικά, για να προχωρήσει το project του νέου γηπέδου απαιτείται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Βάσει καταστατικού, απαιτείται η συναίνεση των 3/4 των μελών που θα παραστούν στην Γ.Σ., αλλά το ζήτημα είναι μάλλον τυπικό, καθώς μοιάζει απίθανο να βρεθούν μέλη του ΑΣ ΠΑΟΚ που θα πουν «όχι».

Εκατομμύρια ευρώ και για το Καυτανζόγλειο!

Δεν είναι μόνο το θέμα του γηπέδου της Τούμπας, που απασχολεί τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά και η κατάσταση του Καυτανζογλείου Σταδίου όπου θα φιλοξενηθεί ο Δικέφαλος για δύο χρόνια.. Οι παράγοντες των ασπρόμαυρων παρατήρησαν και στον αγώνα που έδωσε η ομάδα τους με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο πωςδεκατρία χρόνια μετά την πλήρη ανακαίνισή του, υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει λυθούν στο εθνικό στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Ετσι λοιπόν έχει συνταχθεί ένα σχέδιο, το οποίο αφορά πλήρες λίφτινγκ, του Καυτανζογλείου το οποίο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης λοιπόν εκτός από τα πολλά εκατομμύρια για τη Νέα Τούμπα θα δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για τη κατασκευή νέων σουιτών και των χώρων VIP’s, για τα εγκαταλειμμένα δημοσιογραφικά θεωρεία, τη μεταφορά των τουρνικέ της Τούμπας, κάμερες ασφαλείας υψηλής ανάλυσης, κατασκευή νέων εκδοτηρίων, αντικατάσταση των γιγαντοοθονών και όλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA καθώς ο Δικέφαλος θα παίξεις εκεί και τα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων του που θα συμμετάσχει.

Που θα πάει το εσωτερικό της… παλιάς Τούμπας!

Ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να λυθεί είναι η μετακίνηση όλων όσων φιλοξενεί η Τούμπα στο εσωτερικό της για δύο ολόκληρα χρόνια. Το καλοκαίρι του 2018 από το γήπεδο θα πρέπει να φύγουν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, δηλαδή όλες οι ομάδες που προπονούνται και αγωνίζονται εκεί αλλά και τα γραφεία της ΠΑΕ! Για τα τμήματα του ΑΣ η λύση που έχει συζητηθεί είναι η Μίκρα. Ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε συμφωνία με τους ανθρώπους των αθλητικών εγκαταστάσεων της Μίκρας, ώστε να φιλοξενηθούν εκεί οι ομάδες του, οι αθλητές και οι προπονητές του.

Επίσης λύση αναζητείται και για τα γραφεία της Μικράς Ασίας και το «κέντρο» όπου θα «διοικείται» ο Δικέφαλος. Αυτό που θα «εξαφανιστεί» μαζί με το γήπεδο είναι και η μπουτίκ της Τούμπας, που έχει πολλά έσοδα σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση ,όμως υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο εγχείρημα να γίνει ένα αντίστοιχο κατάστημα στο Καυτανζόγλειο.

πηγή: εφημερίδα Sportime


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!


 • philip

  Δηλαδή, την πρώτη φορά που θα δούμε σεντόνι, θα το δούμε στο Καυτατζόγλειο ???

  • READER OF ΣΧΕΔΙΑ

   NAI!!!!

 • Έλλην

  Εγώ έχω άλλη απορία,πώς θα κατεδαφίσουν το γήπεδο;Με μηχανήματα κομμάτι-κομμάτι ή εκρηκτικά;Προτιμώ το δεύτερο,1ον είναι εντυπωσιακό και πρωτότυπο καθώς δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο σε αυτό το μέγεθος στην Ελλάδα,2ον εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

  • Τραμπακουλας

   Κατσε να παρουμε τον τιτλο φετος και την κατεδαφιζουμε εμεις δωρεαν την τελευταια αγωνιστικη.

   • Dimitris

    Ωραίος ο καρντάσαρος !!!

 • babikos4

  Ας δούμε το σεντόνι και ας είναι στο γήπεδο του Πανσερραϊκού…
  Το ρεπορτάζ καταπληκτικό,κατανοητό με λεπτομέρειες.

 • Frantz

  Μικρα,Καυτανζογλειον…παρε κ το Ιβανοφειο να τελειωνει η μπουγαδα.

 • pablogarcia

  Πως δεν μας έγραψες να το ονομάσουν και το νέο γήπεδο !!

  Να σε θυμήσω λοιπόν ο πατήρ Βασίλης Γκαγκατσης ειχε ως γνωστό διατελέσει νομικός σύμβουλος του
  Ολυμπιακού , Γραμματεας και Πρόεδρος επίσης της γνωστης και μη
  εξαιρετέας αμαρτωλής ΕΠΟ Επικρίθηκε έντονα για
  τις στενές σχέσεις του με τον Κόκκαλη και τον γνωστο και εξαιρετέο συνεργάτη
  του Θωμά Μητρόπουλο οι οποίες οδήγησαν στην γνωστή παρασκηνιακή κυριαρχία
  του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την μέχρι πρότινος γνωστή Πανελλαδικά Ε. Ο !
  Ζηλεψαν κάποιοι και σκέφθηκαν να αντιγράψουν το πρότζεκτ Θεοδωρίδηδες [ πατήρ ,υιός] και Ολυμπιακός !
  ΟΙ δημοσιογράφοι έκτοτε εχουν καταπιεί την γλώσσα τους !
  Ο μόνος που απέμεινε να θυμάται τι εστι Γκαγκάτσηδες για τον ΠΑΟΚ ειναι ο υπερήφανος ,οπως
  εσεις αρέσκεται να μας αποκαλείτε Τοσκίτση , λαός του !

  • Dimitris

   Εντάξει, σωστά αδερφέ αλλά δέν σημαίνει ότι ο υιός σώνει καί καλά ακολουθεί τά χνάρια τού μπαμπά του.
   Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα λοιπόν….

 • yuppidu

  Πάντως 27 μέτρα δεν είναι και λίγα. Όσο μια 9όροφη πολυκατοικία. Μπορούν να κατεβάσουν και 5-6 μέτρα το αγωνιστικό χώρο, οπότε κερδίζουν κι άλλο ύψος. Ούτως ή άλλως η Τούμπα έχει καλή υψομετρική διαφορά με την θάλασσα και δεν έχει πρόβλημα από πλημμύρες και τέτοια. Μόνο σκάβοντας μην βρεθούν τίποτε αρχαία ντουβάρια και τότε την «βάψαμε».

  • Dimitris

   Γιά θάλασσα μέ τίποτα αφού ο χώρος ήταν βουνά αγκωνάρια καί μπαίρια αλλά γιά αρχαιότητες φάε τή γλώσσα σου γιατί τότε μπλέξαμε τόσο πού ούτε σέ 300 χρόνια δέ θά θεμελιώσουν, ού μπλέξεις μέ εφορία αρχαιοτήτων.

 • ‘Αρης Παπαδόπουλος

  Εντάξει παιδιά, ωραία όλα αυτά αλλά δεν πρόκειται με την καμία να τελειώσει το γήπεδο στις χρονολογίες που αναφέρονται. Ρε Ιβάν εδώ για να κάνεις αλλαγή χρήσης από κατοικία σε επαγγελματικό χώρο το κόκκινο κτίριο στην Αγίας Σοφίας, έκανες 3 χρόνια. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θα κάνεις λιγότερο χρόνο για να χτίσεις καινούριο γήπεδο με κατεδάφιση μέσα σε αστικό ιστό; Θα σε αρχίσουν κι εσένα με κορμοράνους, αρχαία, ΠΑΜΕ και ΚΑΣ και δεν θα τελειώσεις ποτέ. Τα χανούμια και τον βάζελο δεν βλέπεις πως την έχουν πατήσει; Δεν είδες τι έγινε με τη Θέρμη και το Καρατάσου; Το μετρό που είναι και δημόσιο έργο θεωρητικά έπρεπε να είχε τελειώσει τον Ιανουάριο του 2013 και τώρα μιλάνε ΑΝ θα έχει τελειώσει το 2020. Ακόμα και η Εκκλησία με την Αγία Βαρβάρα πρόβλημα θα σου βγάλει, να μου το θυμηθείς. Τα παράσιτα όταν μυρίζουν αίμα ορμάνε.

  • Dimitris

   Πέστο ψέματα….