Νέα Τούμπα λοιπόν χωρίς ταμπού!

Νέα Τούμπα χωρίς ταμπού; Σίγουρα ναι!

Έφθασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου -με δεδομένη την επιθυμία που εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία του επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη- να παρουσιάσει επιτέλους εξέλιξη το θέμα της ανέγερσης νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ.

Δεν χρειάζεται να γράψω εγώ ότι ο Δικέφαλος έχει ανάγκη από ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο για να στεγάσει τα όνειρα της επόμενης ασπρόμαυρης γενιάς. Το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι νιώθουν ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα αν είναι συχνοί ή όχι θαμώνες των αγώνων του Δικεφάλου.

Είναι γεγονός ότι, την τελευταία πενταετία έγιναν σοβαρά έργα υποδομής στο γήπεδο, που όμως δεν ήταν αρκετά για να… κατέβει η ταμπέλα του απαρχαιωμένου.

Την τελευταία δεκαετία πριν την άφιξη Σαββίδη, κάθε συζήτηση που ξεκινούσε για την Τούμπα, δεν ολοκληρωνόταν ποτέ. Ήταν τόσο μεγάλη η καχυποψία του κόσμου –πότε δικαιολογημένα πότε αδικαιολόγητα- που ήταν αδύνατον να παρουσιάσει εξέλιξη το θέμα της ανέγερσης νέου γηπέδου.

Όποιος μιλούσε για το γήπεδο ήταν λαμόγιο. Συζητήσεις του τύπου «πόσα θα φάνε;», «θα κλέψουν και τα τσιμέντα» και ότι παρόμοια ξέρετε ή μπορείτε να φανταστείτε, δεν άφηναν περιθώρια να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Φυσικά φρένο στο ενδεχόμενο να αποκτήσει νέο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, δεν έβαζε μόνο η καχυποψία αλλά και η έλλειψη χρημάτων ή σοβαρού πλάνου που θα εξασφάλιζε τα απαραίτητα κεφάλαια που θα έκαναν το όνειρο χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων πραγματικότητα.

Η παρουσία του Ιβαν Σαββίδη σε ρόλο ιδιοκτήτη και επενδυτή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρώ ότι, αποτέλεσε την απαρχή της προσπάθειας να αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα η ιστορία της ομάδας. Και για να συμβεί αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει η ομάδα νέο γήπεδο.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή του ασπρόμαυρου οργανισμού. Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει το ποσό των 50 έως 60 εκατομμυρίων που απαιτείται για την ανέγερση της Νέας Τούμπας (με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Α. Σ. ΠΑΟΚ), θα μνημονεύεται για πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!