Ο Σάντος ξανά στο Μουντιάλ

Το 2014 ο Φερνάντο Σάντος οδήγησε την Εθνική Ελλάδα ως τους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τώρα, με την εθνική Πορτογαλίας, θα βρεθεί το καλοκαίρι του 2018 στο Μουντιάλ της Ρωσίας και στην πατρίδα του ελπίζουν ότι μπορεί να κάνει το θαύμα και να κατακτήσει και αυτό το τρόπαιο, μετά το Euro 2016!

Ωστόσο μετά τη νίκη επί της Ελβετίας (2-0), με την οποία η Πορτογαλία εξασφάλισε απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να μην θέσει στόχους για το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την ικανότητα των παικτών του, οι οποίοι άλλωστε είναι πρωταθλητές Ευρώπης από το καλοκαίρι του 2016.

Μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε:

«Με αυτή την ομάδα πάω έως το τέλος του κόσμου. Το Μουντιάλ; Πάντα μπαίνουμε σε κάθε γήπεδο με φιλοδοξία και θέληση να κερδίσουμε και αυτό θα κάνουμε. Ο στόχος μου τώρα είναι ο Νοέμβριος και τα φιλικά παιχνίδια. Αυτό είναι ένα συνεχές έργο αξιολόγησης για να επιλέξουμε τους 23 παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο ένα ομοιογενές σύνολο ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Μουντιάλ».

Ο Φερνάντο Σάντος εξήρε επίσης τους Πορτογάλους φιλάθλους: «Ο ύμνος στο τέλος του παιχνιδιού ήταν όμορφος. Αυτή η επικοινωνία είναι εξαιρετική. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση και να βασιστούμε στην υποστήριξη όλων των Πορτογάλων».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!