Τα έλεγε ο Ιβάν…

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με παλαιότερες δηλώσεις του είχε τονίσει πως είναι διατεθειμένος να πληρώσει όλα τα έξοδα για την ενσωμάτωση του συστήματος VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ήδη αν και βρισκόμαστε στην 7η αγωνιστική της Super League, έχουν γίνει διαιτητικά λάθη που έχουν διαμορφώσει αποτελέσματα με πρόσφατα παραδείγματα τους αγώνες του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό και της Ξάνθης με την ΑΕΚ.

Αν το Video Asssistant Referee υπήρχε στην Ελλάδα, τότε κάποια ματς θα είχαν λήξει με διαφορετικό τελικό σκορ και κανείς δεν θα κατέκρινε τους διαιτητές για λάθη τους.

Οι Λούμπος Μίχελ και Μάκης Γκαγάτσης στη συνάντηση που θα έχουν με τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα θα μιλήσουν και για αυτό το θέμα ενώ θα συζητήσουν και για το θέμα των επιπρόσθετων διαιτητών.

Θυμίζουμε πως το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί άμεσα σε αντίθεση με το VAR που κολλά κυρίως στον τεχνικό εξοπλισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν είχαν εισακουσθεί όσα είχαν προτείνει, ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τότε θα υπήρχε μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαιτητικές αποφάσεις.

*»Τι είναι το Video Assistant Referee; Το VAR ουσιαστικά είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα τριών ατόμων που εργάζονται μαζί για να αναθεωρήσουν κάποιες αποφάσεις του διαιτητή, παρακολουθώντας σε βίντεο επαναλήψεις αμφισβητούμενων φάσεων.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από έναν εν ενεργεία ή πρώην διαιτητή, έναν βοηθό του και έναν χειριστή της τεχνολογίας. Οι τρεις βρίσκονται σε ένα μικρό δωμάτιο με οθόνες που η κάθε μία έχει διαφορετική λήψη γωνίας του γηπέδου.

Το VAR επεμβαίνει σε τέσσερις περιπτώσεις: Στα γκολ, στα πέναλτι, στις αποβολές και σε περιπτώσεις που ο διαιτητής δείχνει κάρτα σε άλλον παίκτη από εκείνον που υπέπεσε στην παράβαση. Για να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή διευκρινίζεται πως θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη περίπτωση».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!


 • π- Μάρκος

  Ούτε το VAR θα αποδειχθεί ολοκληρωμένο!
  Για να ολοκληρωθεί θα πρέπει η ΚΕΔ να μένει σε επαρχία και το σύστημα να γίνει VARA!!!
  Στο δεύτερο σκέλος κάνω πλάκα ασφαλώς! Πάντως το ξύλο του Μπάκα ακόμα κάνει δουλειά!
  Πήραμε ολόκληρη ΕΠΟ απ΄ την οποία οι Αθηναίοι αφαίρεσαν αυτό που ήθελαν, τη διαιτησία!
  Και ψάχνουμε για VAR και μεταγραφές, σε λίγο!!!
  Κοιμόμαστε όρθιοι! Κι ο αδιάφθορος Γραμμένος αποδεικνύεται ανεπαρκέστατος!
  Πίσω στην ΕΠΟ η διαιτησία ,Γραμμένε, πριν καραγκιοζοποιηθείς τελείως!
  Κάθε Κυριακή δώρα σε ΑΕΧ και Σχατόθρυλο!
  Στραβωμάρα έχετε; Κι έχετε και οφθαλμίατρο στην ΚΕΔ! Αλλά ψυχίατρο χρειάζεσθε να σας μετασκευάσει το φρόνημα από θηλυκό σε αρσενικό!
  Άντε πια ,ψυχικά ανάπηροι που φέρετε την ψευδαίσθηση ότι είστε ικανοί να διοικείτε τομείς της ελληνικής κοινωνίας!
  Ανάξιοι!