Πρώτος ο ΠΑΟΚ με το σπαθί του!

Έπρεπε να φτάσουμε στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος για να… αποκατασταθεί η τάξη στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Ας είναι. Έστω και τώρα, είναι μια καλή αρχή για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι «πάτησε» κορυφή και θα πάει στο Καραισκάκης για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όντας πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Με το παιχνίδι στον Πειραιά, θα ασχοληθώ τις επόμενες μέρες. Έχουμε χρόνο. Θέλω να αναλύσω λίγο την κατάσταση με αφορμή την πρωτιά του ΠΑΟΚ. Θα ξεκινήσω από το εσωτερικό του ασπρόμαυρου οργανισμού. Οφείλει θαρρώ να διαχειριστεί με έξυπνο και επαγγελματικό τρόπο το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή.

Δεν επιτρέπεται κανενός είδους ενθουσιασμός. Σαφώς και είναι άκρως ικανοποιητικό το γεγονός ότι η ομάδα βρέθηκε στην κορυφή αλλά, μέχρι εκεί. Τα παχιά λόγια έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι εκτροχιάζουν τον ΠΑΟΚ. Κυρίως όσοι λειτουργούν στο εσωτερικό του οργανισμού οφείλουν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους. Οι φίλαθλοι δικαιούνται να το… γιορτάσουν λιγάκι παραπάνω, χωρίς υπερβολές επαναλαμβάνω. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν όλοι.

Πάμε παρακάτω. Ο ΠΑΟΚ «πάτησε» κορυφή με μέτριες εμφανίσεις. Αυτό είναι ένα δεδομένο που θεωρώ ότι πρέπει να επισημανθεί. Με εξαίρεση τα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και –περισσότερο- τη Λαμία, η ομάδα δεν έδειξε ούτε το 50% των δυνατοτήτων της. Αυτό είναι στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη συνέχεια. Τολμώ να πω ότι στο τελευταίο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έδωσε δείγματα βελτίωσης στον δημιουργικό και επιθετικό τομέα.

Έδειξε φρεσκάδα, κυκλοφόρησε τη μπάλα πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, δεν στήριξε την απόδοση του και την άνετη νίκη του στην ατομική ποιότητα των παικτών και βρήκε απαντήσεις απέναντι σε μια ομάδα όπως η Λαμία που με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να κερδίσουν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Το επίσης σημαντικό είναι ότι, ο ΠΑΟΚ έχει εκτίσει τις 5 (4 στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελο με τον Λεβαδειακό), αγωνιστικές της ποινής που του επιβλήθηκε (7 αγωνιστικές στο σύνολο να είναι… καλά η ΕΠΟ της «παράγκας»), χωρίς καμία απώλεια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!