Διαγώνισμα τριμήνου, όχι πτυχίο…

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για τον ΠΑΟΚ, μπορεί να άργησε -και ευτυχώς που άργησε- αλλά έρχεται σε μια χρονική περίοδο “σταυροδρόμι” για το υπόλοιπο την πρωταθλήματος. Συμπληρώνοντας περίπου το 1/4 της αγωνιστικής περιόδου και με τον Δικέφαλο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, η κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό αποτελεί κάτι σαν πυξίδα για τη συνέχεια.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του, είναι ότι στο “Καραϊσκάκη” κρίνεται ο τίτλος. Κανένα αποτέλεσμα δε θα φέρει την καταστροφή, κανένα αποτέλεσμα δε θα φέρει την κούπα… συστημένη στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το μικρότερο ενδιαφέρον που θα υπάρξει στα 90 λεπτά του αγώνα, θα είναι το βαθμολογικό. Περισσότερο αποτελεί ένα ντέρμπι αποδείξεων, παρά ένα ντέρμπι που θα μεταφράζεται ως “παράσταση νίκης” για τον πρωταθλητή του Μαϊου. Κάτι ανάλογο δεν έγινε και πριν λίγες βδομάδες με την ΑΕΚ; Έκανε την ανατροπή με τους “ερυθρόλευκους”, πήρε μια όντως σπουδαία νίκη και ξαφνικά όλοι την αναγόρευσαν ως πρωταθλήτρια Ελλάδας. Κι όμως, έχει πέσει ήδη από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και έχει αρχίσει να προβληματίζει με την απόδοσή της.

Ένα “διπλό” του ΠΑΟΚ μέσα στον Πειραιά θα σημαίνει περισσότερο ότι η ομάδα περνάει επιτυχώς το διαγώνισμα τριμήνου, και όχι ότι θα πάρει το πτυχίο. Μια ήττα θα “χαλάσει” τον… μέσο όρο στον έλεγχο, αλλά αυτό που μετράει είναι τι θα γίνει στην ενημέρωση των… γονέων. Τι θα πει δηλαδή ο καθηγητής για τις δυνατότητες του μαθητή. Μέχρι τώρα, ήταν καλός στα προφορικά, ικανοποιητικός όταν… ανέβαινε στον πίνακα, αλλά του λείπουν οι επιδόσεις στα τεστ. Αυτό είναι το στοίχημα για τον Δικέφαλο την Κυριακή. Να αποδείξει στην πράξη ότι πάει για αριστείο, και δεν του φτάνει το “καλώς” ή το “λίαν καλώς”.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα μπει στο γήπεδο στις 20.30 με αρκετά πλεονεκτήματα, που μένει να φανούν μέσα στις 4 γραμμές. Το δέσιμο που έχει αρχίσει να φαίνεται, η ανοδική πορεία της απόδοσης, η λιγότερη κούραση σε σχέση με τον αντίπαλο της, ο χρόνος να προετοιμαστεί αποκλειστικά για αυτό το ματς, ίσως και η ψυχολογία, είναι με το μέρος της. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης…

Πηγή: FORZA


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!