“Να βρούμε τον ρυθμό μας”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για το ματς του ΠΑΟΚ με την Ορλαντίνα

Η αποστολή του ΠΑΟΚ είναι ήδη στην Ιταλία. Μετά από ένα ταξίδι που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και μέσω Αθηνών έφτασε στην Κατάνια κι από εκεί οδικώς στο Capo d’Orlando, μία μικρή γραφική παραθαλάσσια πόλη, που αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον αυριανό αγώνα.

Το βράδυ (20:30) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στο Pala Sikeli Archivi και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν σχέση με το τρίτο παιχνίδι της ομάδας στο Basketball Champions League.

Αναλυτικά ο προπονητής του Δικεφάλου είπε:

«Η νίκη που πετύχαμε το περασμένο Σάββατο μας έδωσε σε πρώτη φάση περισσότερη διάθεση κι αυτό φάνηκε και στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Η διαδικασία βεβαίως παραμένει η ίδια, είναι λίγος ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για να προετοιμάσουμε έναν αγώνα με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Έχουμε επικεντρωθεί στον αγώνα με την Capo d’Orlando, θέλουμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση. Παίζουμε εκτός έδρας και αυτό δυσκολεύει την προσπάθειά μας, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ανέλυσε την ιταλική ομάδα, την οποία αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ ο ΠΑΟΚ: «Η Capo d’Orlando ήρθε από τα προκριματικά της διοργάνωσης, όπου απέκλεισε μία πολύ καλή ομάδα της VTB League όπως η Avtodor. Ειδικά στο γήπεδό της έχει όλα τα χαρακτηριστικά των ομάδων της νότιας Ιταλίας, παίζει δηλαδή με πάθος, αυταπάρνηση, ένταση.

Συνδυάζει νεανικό ενθουσιασμό, γιατί έχει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία τους στην Ευρώπη, όπως ο Λιθουανός ο Kulboka, που παίζει δανεικός από την Bamberg, έμπειρους παίκτες όπως ο Atsur που πέρσι ήταν από τους βασικούς της Alba Berlin κι αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Ειδικά στο γήπεδό τους προσπαθούν να τρέξουν και να παίξουν πειστικά στην άμυνα κι αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για μας, να προσέξουμε τον ρυθμό».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει αναφερθεί αρκετές φορές από την αρχή της σεζόν στη συγκέντρωση και τη σημασία της και το ίδιο έκανε και τώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συγκέντρωση πλέον είναι ένας πολύ σημαντικό τομέας στο σύγχρονο μπάσκετ, γιατί το άθλημα έχει γίνει πολύ γρήγορο. Είναι λοιπόν καθοριστικός παράγοντας για να κερδίσεις τα παιχνίδια κι εμείς το πληρώσαμε στον αγώνα με την Gaziantep, γιατί χάσαμε την συγκέντρωση μας σε κάποιο σημείο του αγώνα κι αυτό μας στοίχισε.

Ένας ακόμη παράγοντας που έχει την σημασία του είναι αυτή η εναλλαγή των αγώνων. Για τους προπονητές δεν είναι και ότι καλύτερο, καθώς δεν προλαβαίνεις να ετοιμάσεις τον επόμενο αγώνα όπως θέλεις, να δώσεις όλες τις πληροφορίες που θέλεις. Είναι σημαντικό να βρει η ομάδα τον ρυθμό της και να είσαι έτοιμος κάθε φορά που υπάρχει το παιχνίδι και να πετυχαίνεις τις νίκες που χρειάζεσαι».

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Back to Back με… μαγικό για τον Κωνσταντέλια! (video)

Γνώριμος και elite στο Ελλάδα-Καζακστάν

Ισχυρός όλο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ

Μαθαίνει πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ Β

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Μεταδόσεις με EuroLeague

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Συγκλονισμένοι όλοι στη Φιορεντίνα

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Χαλαρή και άνετη η Κ17 του ΠΑΟΚ

Πήρε θέση ο Μπράνκο για τα επεισόδια στο Τραμπζονσπόρ-Φενέρ

Η Ρεάλ έκανε δημόσια καταγγελία

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Ποντένσε

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!