Ζαγοράκης: «Ήταν της μοίρας…»

Το «πεπρωμένον φυγείν» αδύνατον λέει η παροιμία, με την μοίρα να παίζει περίεργα παιχνίδια σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δύο ομάδες από την ίδια πόλη, την Πόλη, με την ίδια πατρίδα, τους ίδιους… γονείς.

Άλλωστε κάποτε, πριν πάρουν τη τωρινή τους μορφή και πριν τους… χωρίσει η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ήταν “ένα”. Πλέον τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά ,όμως λες και το έχει η μοίρα γραφτό, όλο κάτι συμβαίνει και η ιστορία πολλές φορές μοιάζει να επαναλαμβάνεται χάρη κυρίως σε κοινά πρόσωπα που παίζουν το δικό τους πρωταγωνιστικό ρόλο και σίγουρα ένας από αυτούς είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

162 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ αντιμετώπισε 12 φορές τον ΠΑΟΚ όταν επέστρεψε από την Αγγλία για χάρη του Δικεφάλου από τον Νότο. “Όταν αντιμετώπισα για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ σίγουρα ένιωσα άβολα. Δεν κρύφτηκα ποτέ άλλωστε για τα συναισθήματα μου. Όμως πάντα έδινα ως παίκτης το 100%”, δηλώνει λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ο “Ζαγόρ” που συνεχίζει: “Βρέθηκα στην ΑΕΚ σε δύσκολα χρόνια. Υπήρχε τότε κόντρα με τη διοίκηση. Γκρεμίστηκε και η Νέα Φιλαδέλφεια και πηγαίναμε από εδώ και από εκεί, δεν είχαμε έδρα. Είχαμε όμως ένα εκπληκτικό ρόστερ και ίσως να παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα”.

Πως… όμως ένιωσε ως αντίπαλος την πρώτη φορά στην Τούμπα το… παιδί του ΠΑΟΚ, που τα έδινε όλα με τη φανέλα της ΑΕΚ; “Όταν πηγαίναμε στην Τούμπα όλοι συζητούσαν για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν. Εγώ φυσικά γνώριζα και μετά το έζησα ξανά, πως είναι το συναίσθημα να παίζεις και ως οικοδεσπότης στην Τούμπα. Ε, όταν είσαι φιλοξενούμενος, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα και σίγουρα είναι ένα σοβαρό επιχείρημα, να λες πως έχεις μειονέκτημα όταν παίζεις στην Τούμπα. Για αυτό και στην έδρα σου τα ματς είναι διαφορετικά. Ο αγώνας αυτός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχει ένα ντέρμπι και πάντα οι αγώνες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον”.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!