Ευχές Ζαγοράκη για την εθνική

Σίγουρος ότι οι διεθνείς θα καταθέσουν και την ψυχή τους ακόμα, στα play off με την Κροατία είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ και νυν Ευρωβουλευτή, ο οποίος ήταν αρχηγός της εθνικής στο έπος του EURO 2004 ανέλυσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αναμετρήσεων, όπως της Ελλάδας με την Κροατία.

Για τον βαθμό δυσκολίας των δύο αγώνων είπε: «Κατά τα ψέματα, είναι δύσκολα τα πράγματα σε μια διαδικασία μπαράζ. Το καλό είναι ότι έχουν βαφτίσει φαβορί την Κροατία και εμάς μας εξυπηρετεί ο τίτλος του αουτσάιντερ γιατί έτσι έχουμε σημειώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας. Τα παιδιά έχουν καταλάβει πόσο μεγάλος είναι ο στόχος. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε θετική ενέργεια».

Για τον τρόπο με τον οποίο κρίνονται αυτά τα ματς: «Τέτοια παιχνίδια κρίνονται παντού. Στην τακτική, στην καρδιά, στην τύχη. Πριν από 15 ημέρες έλεγα ότι δεν ήθελα να μας τύχει η Ιταλία ή η Κροατία. Αλλά όλα είναι στη θεωρία»

Για τον ρόλο που παίζουν οι απουσίες: «Οπωσδήποτε δεν είναι καλό. Αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά, είσαι διαρκώς σε στίβους μάχης. Όπως κι εμείς, έτσι και οι Κροάτες θα έχουμε κάποιες απώλειες. Από εκεί και πέρα, είναι το θέμα ποιος θα καταθέσει περισσότερη ψυχή. Εμείς είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Να δούμε και τους Κροάτες πως θα αντιδράσουν».

Για τις τελευταίες λέξεις που αναφέρει ένας ηγέτης πριν από τέτοια ματς: «Θεωρητικά είναι όλα αυτά. Έχουν καταλάβει τα παιδιά τη σημασία του παιχνιδιού και είμαι βέβαιος ότι θα φτιαχτούν μόνοι τους. Ήμασταν σε δύσκολο όμιλο και καταφέραμε να βγούμε δεύτεροι και να πάμε σε διαδικασία μπαράζ με την Κροατία. Εντάξει, το καλύτερο είναι να πάμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όμως σκεφτείτε πόσο γρήγορα καταφέραμε να ανακάμψουμε. Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα κάπως γιατί η ιστορία μας έχει διδάξει ότι εθνικές ομάδες όπως η Δανία, η Σουηδία ακόμα και το Βέλγιο χρειάστηκαν μία δεκαετία για να ξεπεράσουν τη δική τους παρακμή».

Για τις προπονητικές επιλογές και την κριτική που δέχεται ο Σκίμπε: «Κατανοώ την πικρία κάποιου που δεν βρίσκεται εκεί, αλλά δεν είμαστε όλοι εμείς οι έξυπνοι που καθόμαστε απ’ έξω και κάνουμε κριτική. Θα πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο. Τους είχαμε σταυρώσει πριν τη Βοσνία, κάτι που έχω περάσει κι εγώ πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Οι επιλογές μπορεί να είναι σωστές ή λάθος. Από εκεί και πέρα, προχωράμε».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!