«Έτσι θα τα καταφέρουμε»

Για τη σημασία του αγώνα κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ μίλησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μία ημέρα πριν τον αγώνα του Δικεφάλου κόντρα στη γερμανική ομάδα για τους ομίλους του Basketball Champions League, τονίζοντας πως η θέληση θα είναι το βασικό στοιχείο για τη νίκη.

Αναλυτικά ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» δήλωσε:

«Παίζουμε με μια ομάδα η οποία έχει καταφέρει να κάνει εξαιρετική πορεία, έχει ρεκόρ 20 νίκες και τρεις ήττες, είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάς τόσο εύκολα, ακόμα και σε υψηλού επιπέδου ομάδες. Έχει μαχητικό πνεύμα, έχει κάνει αυτή την πορεία μέχρι τώρα, είναι σημαντικό παιχνίδι και θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη ενέργεια και να παίξουμε πάνω από το όριο μας για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Πρέπει να έχουμε ενέργεια, μαχητικότητα και να συνδυάσουμε την τακτική, αλλα νομίζω ότι η θέληση θα είναι το βασικό στοιχείο.

Η αντίπαλός μας στηρίζεται στην ενέργεια και στον ενθουσιασμό της, γι’ αυτό όταν παιζει στην έδρα της έχει μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθησή, πιέζει και για αυτό σκοράρει τόσους πόντους.

Για το αν υπάρχει άγχος εξαιτίας της κρισιμότητας του αγώνα:

«Άγχος υπάρχει σε κάθε ματς, επειδη υπάρχουν στόχοι. Κάθε ματς στην εδρα μας είναι κομβικό και με νίκη μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας για πρόκριση».

Για τον τραυματισμό του Κρουμπάλι:

«Πιστεύω οτι κανονικά θα είναι κανονικά».

Για το δύσκολο πρόγραμμα έως το τέλος του 2017:

«Το πρόγραμμα που εχουμε είναι δύσκολο. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και απο την στιγμή που υπάρχει πληρότητα θα μας βοηθήσει αυτό…»

Για την παρουσία των Χαραλαμπόπουλο και Τρις:

«Η ομάδα έχει 12 παίκτες. Έχουμε συζητήσει οτι ολοι πρέπει να ειναι έτοιμοι. Ο Βασίλης ειναι σε ανοδική πορεία δεν ειναι 100%, περιμένουμε να μας βοηθήσει. Ο Τρις είναι ένα παιδί που μας βοηθάει με τα λίγα λεπτά που παίζει. Ανάλογα με τα παιχνίδια παιζει και τον ανάλογο χρόνο».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!