Η UEFA στηρίζει 700.000 παιδιά

Από τη γέννησή του το 2015, το Ίδρυμα της UEFA για τα Παιδιά, έχει προσφέρει χαμόγελα σε χιλιάδες πρόσωπα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν όνειρα που έχουν, αλλά και να αντιμετωπίζουν το μέλλον με ελπίδα.

Η πιο πρόσφατη εργασία του ιδρύματος, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, ως όργανο που φροντίζει για την ευημερία των παιδιών και προστατεύει τα δικαιώματά τους, πρωτίστως μέσω του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων, αφορά την έκθεση δραστηριοτήτων του Ιδρύματος για παιδιά για το 2016-17.

Η έκθεση αυτή δείχνει σε γεγονότα, αριθμούς, φωτογραφίες και γραφικά, πώς περισσότερα από 700.000 παιδιά επωφελήθηκαν από δράσεις που υποστηρίχθηκαν από το ίδρυμα μέσω περίπου 82 έργων σε 66 χώρες. Εξηγεί πώς αυξήθηκε η υποστήριξη για τα παιδιά προσφύγων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρησιμοποίηση του ποδοσφαίρου ως κίνητρο.

Δώδεκα νέα προγράμματα εγκαινιάστηκαν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για να στηρίξουν τα παιδιά με μειωμένη κινητικότητα. Επίσης έχουν ενισχυθεί οι δεσμοί ανάμεσα στις 55 ομοσπονδίες της Ευρώπης. Το ίδρυμα κάλεσε τις ομοσπονδίες να επιλέξουν τους υποψηφίους για το παιδικό βραβείο του Ιδρύματος UEFA του 2017, με αποτέλεσμα να επιλεγούν 20 κοινωφελείς φορείς που συνεργάζονται με εθνικές ενώσεις ως συνυποψήφιοι του βραβείου.

«Το Ίδρυμα της UEFA για τα Παιδιά είναι απόλυτα προσηλωμένο στη βελτίωση της ζωής των παιδιών που ζουν σε δύσκολες συνθήκες και θα συνεχίσει να επιδιώκει και να προωθεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη, στηρίζοντας ακόμη περισσότερα έργα το 2018», είπε ο Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο, που πρόσφατα αποχώρησε από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!