Πισωγύρισμα…

Απών ο ΠΑΟΚ από το δεύτερο ημίχρονο και με κόντρα διαιτησία γνώρισε βαριά ήττα

O ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα στο Παλατάκι με σκορ 63-83 από τη Λούντβιγκσμπουργκ στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League και πλέον η υπόθεση πρόκριση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη…

Ο Δικέφαλος μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, εξαφανίστηκε στο δεύτερο σκοράροντας συνολικά 15 πόντους, ενώ στην τέταρτη και τελευταία περίοδο πέτυχε το πρώτο καλάθι μετά από 7:20 με τρίποντο του Κατσίβελη.

Τραγικές οι αποφάσεις των διαιτητών, με πολλές τεχνικές ποινές, αντιαθλητικά φάουλ και ακατανόητα σφυρίγματα προκάλεσαν αρκετές φορές την έκρηξη του λιγοστού κόσμου που έδωσε το “παρών” στο PAOK Sports Arena.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Κατσίβελης με 16 πόντους και Μαργαρίτης με 15, ενώ από πλευράς νικητών ο Γουόκαπ πέτυχε 18.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι με τα τρίποντα των Μαργαρίτη και Τζόουνς με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 6-0, ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση από το πλευράς Γερμανών, οι οποίοι ισοφάρισαν αρχικά σε 6-6, ενώ προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 10-11 στο 5′.

Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, μέχρι που ο Γουόκαπ έξω βρήκε λύσεις έξω από τα 6,75, δίνοντας “αέρα” 5 πόντων στους φιλοξενούμενους 18-23. Όμως, ο Κόνιαρης είπε την… τελευταία λέξη στην πρώτη περίοδο και με πέντε δικούς του συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 23-23.

Πιο συγκεντρωμένα εκκίνησε στο δεύτερο δεκάλεπτο η γερμανική ομάδα, με αποτέλεσμα να πάρει μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (25-30 στο 13′). Σε εκείνο το σημείο, όμως, ήρθε η αντέπίθεση από το σύνολο του Παπαθεοδώρου και με τους Μαργαρίτη , Κατσίβελη και Ζάρα να εκτελούν, πέρασε μπροστά με 31-30 και 34-32.

Το παιχνίδι πήγαινε πάνω-κάτω, οι δύο ομάδες έβρισκαν το στόχο σε αρκετά από τα σουτ που επιχειρούσαν, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Με 7 σερί πόντους από τον “καυτό” Χαραλαμπόπουλο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά στο +4 47-43.

Στο τέλος της δεύτερης περιόδου, η διαιτητική τριάδα των Μπούλτο, Βοβκ και Νίκολιτς… έκανε τα δικά της, σήκωσε στο πόδι το Παλατάκι χρεώνοντας με τεχνική ποινή τον Παπαθεοδώρου και αντιαθλητικό φάουλ τον Μαργαρίτη, τη στιγμή που ο Δικέφαλος έφευγε στον αιφνιδιασμό! Έτσι, οι Γερμανοί μάζεψαν τη διαφορά στο -1 48-47, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, αφού πέρασαν περίπου πέντε λεπτά για να πετύχει το πρώτο καλάθι των “ασπρόμαυρων” ο Μαργαρίτης και να ισοφαρίσει σε 50-50. Με τρίποντο του Ζάρα, ο ΠΑΟΚ ανέκτησε το προβάδισμα στο 27′ (55-54), όμως οι Γερμανοί με ψυχραιμία έτρεξαν σερί και προηγήθηκαν με 55-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το κάκιστο ξεκίνημα του Δικεφάλου στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά για τους Γερμανούς (55-65 στο 38′). Ο Μαργαρίτης αποβλήθηκε αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στο 34′ οι διαιτητές ανακάλυψαν ακόμα μια τεχνική ποινή κι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν πόντους με τίποτα…

Η διαφορά έφτασε ακόμα στο +17, 55-72 4:50 για το τέλος και το PAOK Sports Arena “έβραζε” για τις απίθανα σφυρίγματα. Το πρώτο καλάθο του ΠΑΟΚ ήρθε σχεδόν μετά από επτάμιση λεπτά (!) με τρίποντο του Κατσίεβελη, 2:39 για το τέλος του αγώνα. Έτσι, δεν μπορεί καμια ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη, με αποτέλεσμα τα εναπομείναντα λεπτά να είναι διαδικαστικά.

Η Λούντβιγκσμπουργκ έφυγε με τη νίκη με τελικό σκορ 63-83 και πλέον η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League για τον ΠΑΟΚ δυσκολεύει πάρα πολύ…

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 48-47, 55-59, 63-83

ΠΑΟΚ (Ηλ. Παπαθεοδώρου): Κλάσεν, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 5, Κόνιαρης 6, Τσόχλας, Μαργαρίτης 15 (1), Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 16 (2), Γκος 2, Τζόουνς 3 (1), Τρις 1

Λούντβιγκσμπουργκ (Τζον Πάτρικ): Γουόκαπ 18 (3), Εβανς 13, Τζόνσον 6, ΜακΡέι, Σίαρς 8, Γκέσκε 3 (1), ΜακΝέιλι 6 (1), Κοχ 3 (1), Βαλεσκόβσκι 8, Κουκ 8 (1), Θίμαν 10

 

 

 

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!