Τα ξέρετε όλα για τον Λημνιό;

Η ξεχωριστή ιστορία του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ όπως την κατέγραψε η FORZA

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Δημήτρη Λημνιό του ΠΑΟΚ έκανε η εφημερίδα FORZA, όπου κατέγραψε την… ιστορία του μέχρι να φτάσει να φοράει την φανέλα των «ασπρόμαυρων».

 

Όλα τα όνειρα από κάπου ξεκινούν. Του Δημήτρη Λημνιού έχουν αφετηρία τον Βόλο, ταξιδεύουν στο Περιστέρι, έχουν… άρωμα Βραζιλίας και παίρνουν σάρκα και οστά στον ΠΑΟΚ.

 

Δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στη Βραζιλία, δεν γνωρίζει ισπανικά αλλά κινείται σε ρυθμούς… Μπαΐα. Πίσω από τον Δημήτρη και την αδερφή του, κρύβεται μια μεγάλη ιστορία αγάπης, αυτή του Στέλιου με την Αϊντε Σίλβα Μπαρέτο.

 

Το ταξίδι του Στέλιου Λημνιού στην Μπαΐα της Βραζιλίας έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Η γνωριμία τους και ο έρωτας που δεν υπολόγισε χιλιομετρικές αποστάσεις, έφερε το ζευγάρι για μόνιμη εγκατάσταση στο Βόλο με σκοπό να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

 

Το αγόρι της οικογένειας Λημνιού γεννήθηκε κάπως… ανήσυχος. Ο πιτσιρικάς με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, ελέω γονιδίων εκ της Βραζιλίας, δεν θα μπορούσε παρά να βρει το δρόμο του στον θαυμαστό χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς… Ο πατέρας του άλλωστε ήταν ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου και ο ίδιος δεν ξέφυγε από τον κανόνα, και γι΄αυτό από νωρίς εντάχθηκε στους Νέους Αθλητές Νίκης Βόλου.

 

«Τόλη, αυτό το παιδί πρέπει να το δεις»

 

Άγουρος, πιτσιρικάς αλλά με μπόλικο ταλέντο. Όσοι έστρεψαν προσεκτικά το βλέμμα τους πάνω του, αντιλήφθηκαν πως αυτό το παιδί χρίζει προσοχής. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου, Κώστας Γρηγοριάδης, αντιλαμβάνεται, πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα και έτσι απευθύνεται στον σκάουτερ των Περιστεριωτών και παλιό του φίλο, Τόλη Αποστόλου.

 

Ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή. Λίγο πριν το Πάσχα του 2012, η Ακαδημία Δήμητρα Τρικάλων πραγματοποίησε ένα τουρνουά, με τον Ατρόμητο να δίνει το παρών και τον Λημνιό να παρουσιάζεται για πρώτη φορά στους Περιστεριώτες.

 

Αν και δεν αγωνίστηκε από την αρχή του τουρνουά, αλλά μόλις σε δύο παιχνίδια, ο Αποστόλου συνειδητοποιεί από την προθέρμανση κιόλας (!) πως αυτό το παιδί είναι ένα ποδοσφαιρικό “διαμάντι” παρά την ηλικία του! Το καλοκαίρι κιόλας, ταξιδεύει στο Βόλο μαζί με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών του Ατρομήτου, Τάκη Μιχαλέτο.

 

Δεν γινόταν να φύγουν χωρίς τον Λημνιό…

 

Το να κατεβάσεις ένα παιδί στην Αθήνα σε ηλικία 14 ετών μόνο εύκολη υπόθεση δεν φάνταζε. Ο Τόλης Αποστόλου όμως ήταν αποφασισμένος, είχε – βλέπετε – ξεκινήσει τις “ζυμώσεις” αρκετό καιρό νωρίτερα. Κι αν αναρωτιέστε ποιους ανθρώπους ευγνωμονεί μέχρι και σήμερα ο Δημήτρης Λημνιός, να είστε σίγουροι πως το όνομά του θα το βάλει πρώτο στη λίστα. Με συνοπτικές διαδικασίες, οι Περιστεριώτες έκαναν δικό τους τον Λημνιό.

 

Από την προετοιμασία ημερών στο επαγγελματικό συμβόλαιο!

 

Ο Βολιώτης άσος ενσωματώθηκε στις ακαδημίες, με το Μαζαράκη να γίνεται το νέο του σπίτι. Εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα, όμως η ζωή στην δική του περίπτωση είχε μεγαλύτερα όνειρα για εκείνον. Μόλις στην τρίτη του χρονιά στον Ατρόμητο, ακολούθησε την προετοιμασία της πρώτης ομάδας υπό την τεχνική ηγεσία του Γιώργου Παράσχου. 15 με 18 ημέρες αργότερα, ο Έλληνας τεχνικός αποφάνθηκε. «Ο μικρός πρέπει να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο». Όπως και έγινε…

 

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωσή του; Πως ο Λημνιός τις καθημερινές έκανε προπόνηση με την ανδρική ομάδα του Ατρομήτου, αλλά τα Σαββατοκύριακα συμμετείχε στους αγώνες της Κ20, με τον Γιώργο Κορακάκη, να αποτελεί σταθμό στους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξή του.

 

ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΗΜΝΙΟΥ

 

Είχαν τρέλα, μες στο μυαλό…

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή του από πολύ μικρή ηλικία ή για την ακρίβεια στην ζωή της οικογένειας Λημνιού, λόγω του μπαμπά…

 

Αν νομίζετε, πως η πρώτη επαφή του Δημήτρη Λημνιού με τον ΠΑΟΚ έγινε μόλις πέρσι, όταν και υπέγραψε συμβόλαιο με τους “ασπρόμαυρους”, κάνετε λάθος. Ο Δημήτρης γεννήθηκε με… ακούσματα ΠΑΟΚ και εικόνες από τον Δικέφαλο του Βορρά!

 

Ο μπαμπάς – Στέλιος είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, κάτι που δεν έχει κρύψει ποτέ και γνωρίζουν πολύ καλά και οι Βολιώτες. Μάλιστα, ο μπαμπάς Λημνιός ταξίδευε για χάρη του ΠΑΟΚ αρκετά Σαββατοκύριακα προκειμένου να δει από κοντά την ομάδα του. Σε ένα από αυτά είχε ακολουθήσει και ο Δημήτρης, παίρνοντας άτυπα το “βάπτισμα”.

 

Αναμφισβήτητα, ένας από τους ανθρώπους που χάρηκε περισσότερο από τον καθένα τη μεταγραφή του είναι και ο Στέλιος Λημνιός, που μπορεί να καμαρώνει το γιο του στα χρώματα της ομάδας, που αγάπησε και ταυτίστηκε.

 

Η Τούμπα κόντεψε να τον πληγώσει

 

Ο δρόμος είχε και αγκάθια

 

Από τον Ίβιτς, στον Στανόγεβιτς και τον Λουτσέσκου. Οι τρεις προπονητές που “σημάδεψαν” τον Λημνιό και ο Ρουμάνος, που έβγαλε άσο από το μανίκι του…

 

Με ένα λιτό μήνυμα… new kid in town, αμέσως μετά το τέλος της περσινής σεζόν, η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ καλωσορίζει τη νέα μεταγραφή της. Ο Βλάνταν Ίβιτς γνώριζε καλά τι εστί… Λημνιός και εισηγείται την απόκτησή του.

 

Μάλιστα, ο Δικέφαλος βγάζει από τα ταμεία του περίπου 800.000 ευρώ, σφραγίζοντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που πραγματοποίησε ο Ατρόμητος προκειμένου να παραχωρήσει το περιουσιακό του στοιχείο, το οποίο άρχισαν να… ζαχαρώνουν κι άλλες ελληνικές ομάδες.

 

Η αποχώρηση του Ίβιτς και η έλευση του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς όμως άλλαξε τις ισορροπίες και ο Λημνιός βρέθηκε ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου. Και αυτό γιατί ο μικρός δεν μπήκε ποτέ στο… μάτι του Σέρβου τεχνικού και αντιλήφθηκε με το “καλημέρα” πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

 

Επέστρεψε από την καλοκαιρινή προετοιμασία του Δικεφάλου με μόλις ένα δεκάλεπτο συμμετοχής στα φιλικά της ομάδας. Δεν ήταν στις πρώτες δοκιμές ενώ έβλεπε να παίρνει χρόνο συμμετοχής μόνο στην περίπτωση που υπήρχαν πολλές απουσίες.

 

Το μέλλον του στις τάξεις του ΠΑΟΚ “ξεθώριαζε” επικίνδυνα. Μέχρι να μιλήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Με την έλευση του, ο Ρουμάνος βάζει φρένο σε οποιαδήποτε μεταγραφική συζήτηση γύρω από τον 19χρονο. Υπό όρους όμως…

 

«Οι παίκτες θα “φτιάχνουν” τον ΠΑΟΚ και όχι ο ΠΑΟΚ εκείνους»

 

Ο 48χρονος προπονητής γνώριζε από πρώτο χέρι το ρόστερ του Δικεφάλου και τις ικανότητες του καθενός. Ο αποκλεισμός όμως από την Ευρώπη δεν του άφηνε πολλά περιθώρια και η ανάγκη για αποφόρτιση στα εξτρέμ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Το μέλλον του στον ΠΑΟΚ “τρεμόπαιζε” ακόμη μια φορά αλλά ο νεαρός πατούσε καλά στα πόδια του.

 

Ο Λουτσέσκου τους ξεκαθαρίζει πως οι ισορροπίες είναι λεπτές, ο ανταγωνισμός μεγάλος και πως σε μια χρονιά πρωταθλητισμού, οι παίκτες θα φτιάχνουν τον ΠΑΟΚ και όχι ο ΠΑΟΚ εκείνους.

 

Το μήνυμα ελήφθη. Ο Λημνιός έσκυψε το κεφάλι, το έριξε στη δουλειά και περίμενε το νεύμα του προπονητή του. Μετά το πρώτο ματς του Κυπέλλου στο Καυτανζόγλειο, ήξερε πως ο προπονητής του χαμογελούσε, άλλωστε, εκείνος τον πίστεψε και ο Λημνιός τον δικαίωσε.

 

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΛΗΜΝΙΟΥ

 

Ένα… αστέρι πέντε τερμάτων γεννιέται

 

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν για τον 19χρονο άσο του ΠΑΟΚ είναι πως είχε εντυπωσιάσει άκρως θετικά τους ανθρώπους του Ατρομήτου, στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, όταν σε ένα παιχνίδι με τους 98άρηδες του Παναθηναϊκού στο Νταμάρι, η ομάδα του κέρδισε 6-1, με τον Λημνιό να κάνει άνω – κάτω τους “πράσινους”, πετυχαίνοντας πέντε γκολ και δίνοντας μία ασίστ!

 

Αυτό που έχουν να θυμούνται οι Περιστεριώτες είναι πως πέτυχε τα πέντε γκολ με πέντε διαφορετικούς τρόπους. Κι αν για κάτι έχουν μετανιώσει πικρά; Είναι που δεν προνόησαν να καταγράψουν οπτικά το παιχνίδι…

 

ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ

 

Όσοι τον ξέρουν καλά, μιλούν για το ήθος και το χαρακτήρα του. Παιδί χαμηλών τόνων, με υπομονή και όρεξη για δουλειά. Χαρακτηριστικές ήταν – μάλιστα – και οι δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα στα Πηγάδια της Ξάνθης, μέσα από τις οποίες ευχαρίστησε τον προπονητή του, που τον πίστεψε: «Ο προπονητής μου, μου έδωσε άλλη μια ευκαιρία και ελπίζω να τον δικαίωσα, τον ευχαριστώ πολύ», κάνοντας υπερήφανους πρωτίστως τους γονείς τους που κατάλαβαν πως κάτι έκαναν καλά μαζί του…

 

πηγή: FORZA

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!