«Θέλουμε νίκες παντού»

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στα τέσσερα τελευταία ματς της ομάδας, στα οποία ο Δικέφαλος πέτυχε 4Χ4 νίκες (5-0 με Αιγινιακό, 3-0 με Ξάνθη, 4-0 με Παναθηναϊκό και 1-0 με Πλατανιά) και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ!

Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ μίλησε για την κατάσταση της ομάδας και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Για τη νίκη απέναντι στον Πλατανιά τόνισε: «Παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που είχε και αυτή τεράστιο κίνητρο καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση και παλεύει για την επιβίωση της. Αυτό την έκανε να παίξει παθιασμένα και να διεκδικήσει ότι καλύτερο στο παιχνίδι. Απλά σε κάποια παιχνίδια πρέπει να παίξει και με τη φανέλα και θεωρώ ότι κάναμε μία επαγγελματική νίκη, μία νίκη ψυχολογίας και πρέπει να συνεχίσουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Πριν το ματς είχαμε συζητήσει στα αποδυτήρια και είχαμε πιε ότι το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να διατηρηθούμε εκεί που θέλουμε στη βαθμολογία ώστε να κάνουμε καλές γιορτές όπως και ο κόσμος μας. Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίζεις ανεξαρτήτου κόστους».

Για το αν με τέτοιες νίκες παίρνεις το πρωτάθλημα: «Όχι, απλά χρειάζονται και αυτές οι νίκες. Έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς μακριά από την Τούμπα αν και δεν παίζαμε κακό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν θυμάται όμως τις εμφανίσεις αλλά το αποτέλεσμα. Επομένως, ορισμένες φορές είναι σημαντικές και αυτές οι νίκες. Πρέπει να προχωρήσουμε και φυσικά στόχος μας είναι να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία και να δουλέψουμε και να ξεκουραστούμε στην περίοδο των εορτών ώστε στον δεύτερο γύρο να συνεχίσουμε την προσπάθειά. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι».

Για την κατάσταση μετά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ: «Το βίωσα πολύ άσχημα αν και δεν αγωνιζόμουν τότε. Προσπάθησα να μεταδώσω την αύρα μου τους συμπαίκτες μου όπως έκαναν και αυτοί για να αλλάξουμε τα πράγματα και να φέρουμε την ομάδα εκεί που την αρμόζει να είναι. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος εκείνη και το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε να βελτιώσιμε τις αδυναμίες μας και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!