Προβληματισμός για τους πυρσούς

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ και των Τρικάλων οι φίλοι του Δικεφάλου που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της θεσσαλικής πόλης άναψαν πυρσούς.

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη δύο «παραβάσεις» σε αυτό το θέμα και την τρίτη φορά ο Δικέφαλος τιμωρείται με κλείσιμο της Τούμπας έως και δύο αγωνιστικές.

Πάντως, υπάρχει ένα ενδεχόμενο οι «ασπρόμαυροι» να γλυτώσουν την τιμωρία, καθώς οι πυρσοί δεν κρατήθηκαν, αλλά μόλις άναψαν πετάχτηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει εκνευρισμός στην πλευρά του ΠΑΟΚ, αφού οι λίγοι αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών.

Ο νέος πειθαρχικός κώδικας αναφέρει στο άρθρο 15, παράγραφος 2: «Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές…»

Στη συνέχεια αναγράφονται οι ποινές. Τις πρώτες δύο φορές υπάρχει πρόστιμο ενώ την τρίτη φορά τιμωρείται η έδρα για μία ή δύο αγωνιστικές.

 

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!