Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει!

Κινούμαι στο χώρο των media, περισσότερο από 30 χρόνια. Μπορώ εύκολα να αντιληφθώ τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις ενός κειμένου ή τα λόγια ενός δημοσιογράφου στο μικρόφωνο. Η άνετη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, η άνεση με την οποία ο Δικέφαλος κέρδισε τον Παναθηναικό και φυσικά το μεγάλο σκορ, η επαγγελματική νίκη στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά, ανέδειξαν κατά την προσωπική μου άποψη, τη νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι, ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει, ενώ άλλοι μικραίνουν επικίνδυνα. Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, διαπιστώνω ότι εξελίσσεται σε αγαπημένο χόμπι των γραφιάδων της Αθήνας. Αναφέρομαι σε όσους προσπάθησαν να μας πείσουν ότι, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να σεβαστεί τον Παναθηναικό. Το θέμα τους δεν είναι η κατάντια (οικονομική και αγωνιστική) που βιώνει ο Παναθηναικός λόγω Αλαφούζου αλλά, ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε στην Τούμπα.

Η λογική του παραλόγου δηλαδή. Ξέρουν ότι γίνονται παράλογοι, αυτό όμως επιτάσσει να κάνουν η –αποτυχημένη-κάλυψη της κατηφόρας των πρασίνων σε όλα τα επίπεδα.

Αντί να αναδείξουν τα προβλήματα του Παναθηναικού και τη διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, προσπάθησαν να στρέψουν τους φιλάθλους του κατά του Δικεφάλου, για το εύρος του σκορ και τα συνθήματα που ακούστηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στην Τούμπα. Είναι οι ίδιοι που σε μεγάλες νίκες του Παναθηναικού επί του ΠΑΟΚ, χρησιμοποιούσαν διθυραμβικούς τίτλους για να τονίσουν το μέγεθος της επιτυχίας, αγνοώντας παράλληλα τα αντεθνικά συνθήματα που έχουν την τιμητική τους όταν ο Δικέφαλος αγωνίζεται στη Λεωφόρο.

Αυτοί λοιπόν, απαίτησαν σεβασμό προς τον Παναθηναικό. Θα έπρεπε σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο κόσμος δακρυσμένος από συγκίνηση να ζητά επιτακτικά από τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του ΠΑΟΚ, να κατεβάσουν ταχύτητα μετά το 2-0. Ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει όταν άλλοι μικραίνουν. Μικραίνουν επικίνδυνα για την ακρίβεια και προφανώς αυτό προκαλεί αναστάτωση. Αυτό τουλάχιστον φανερώνει η αστεία –στα όρια της γραφικότητας- επιχειρηματολογία τους, περί έλλειψης σεβασμού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!