Η διαφορετική μαγκιά του Σαββίδη

Μπορεί σε κάποιους να ξένισε, αλλά η δημόσια τοποθέτηση και απόφαση του Ιβάν Σαββίδη, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό, θα έπρεπε να αποτελεί ναυαρχίδα περηφάνιας για την οικογένεια και την ιστορία του ΠΑΟΚ. Κατά καιρούς, και όποτε του δίνεται η ευκαιρία, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αποδεικνύει έμπρακτα ότι στόχος δεν είναι να γίνει κατακτητής με την αναμφισβήτητη δύναμη την οποία έχει, αλλά μέσα από τον δρόμο του ήθους, του ευ αγωνίζεσθαι και της καθαρής συνείδησης. Όχι, δε θεωρώ ότι είναι “άγιος”. Μέσα από πολύχρονη επιχειρηματική του δραστηριότητα, είναι σίγουρο ότι θα έχει περάσει μέσα από διαφορετικές πρακτικές, πάντα με βάση τις εκάστοτε συνθήκες και δεδομένα. Για να φτάσεις ψηλά άλλωστε, δεν μπορείς να είσαι πάντα βολικός, ούτε να έχεις χαμηλοβλεπούσα… συμπεριφορά και πολιτική.

Στην εν Ελλάδι παρουσία του, ο Σαββίδης λειτουργεί και γιγαντώνεται με καθαρούς όρους. Αγοράζει, επενδύει, χρηματοδοτεί, βοηθάει, ανοίγει δουλειές, χτίζει, οραματίζεται. Ανοιχτά. Όσο κι αν του βάζουν εμπόδια οι εσωτερικοί εχθροί του. Θέλει να γιγαντωθεί για να φτάσει στο μέγεθος που αρμόζει στη γενικότερη οικονομική του επιφάνεια, θέλει να αφήσει το δικό του ισχυρό στίγμα στη χώρα αλλά και τον ΠΑΟΚ, αλλά με διαφάνεια κι αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Στο αθλητικό κομμάτι, ο πρόεδρος του Δικεφάλου έχει ξεκάθαρα δείξει σεβασμό σε όλες τις ομάδες, αλλά και σε κάθε άνθρωπο γύρω από αυτό, ανεξαρτήτου χρώματος, οπαδικών διαφορών, τόπου προέλευσης. Δε χρειάζεται να αραδιάσουμε παραδείγματα με τις άπειρες πρωτοβουλίες του PAOK Action, τη συνεργασία της ΠΑΕ με την EFDN (European Football for Development Network), τις εκδηλώσεις του More Than Football, ακόμα και την πρόσφατη βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Αθήνας. Είναι τόσα πολλά που σίγουρα θα ξεχαστεί κάποιο, και σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά που παίρνουν δημοσιότητα.

Επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς μία ομάδα, αλλά μια ιδέα που πρεσβεύει ισχυρές αρχές, οι κινήσεις του Σαββίδη, όχι μόνο κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση αλλά πηγαίνουν και βήματα παραπέρα. Όπως αυτό που έγινε με τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση να μην κινηθεί ο Δικέφαλος για παίκτη των “πρασίνων” από προσφυγή, αλλά μόνο μέσω μεταγραφής, δείχνει το σεβασμό στον μεγάλο αντίπαλο και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο Σαββίδης το ποδόσφαιρο. Το να μπορείς να “τελειώσεις” έναν καίριο «εχθρό» σου και να μην το κάνεις δεν είναι αφέλεια, δεν είναι ούτε καν λύπηση. Είναι μαγκιά. Είναι ανωτερότητα.

Με αυτήν την ανωτερότητα, θέλει να φέρει στην κορυφή τον Δικέφαλο ο Σαββίδης. Εξαρχής, διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Με αυτόν όμως, θα έχει διπλή αξία. Και θα είναι πιο ΠΑΟΚ από ποτέ…

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!