O Φορτούνης και το θέατρο!

Οσκαρικές «βουτιές» από τον διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού

Φώτα, αυλαία, κοινό… Ο Κώστας Φορτούνης στις καλύτερες σκηνές της καριέρας του. Στον μονόλογο που συνοδεύει την παράσταση ερμηνεύει τον εαυτό του. Το αποτέλεσμα; Θα φανεί στο χειροκρότημα.

Είναι από τις περιπτώσεις, οι οποίες από μόνες τους μοιάζουν να είναι εκείνο που η σύγχρονη λογοτεχνία θα ονόμαζε «troll».

Είμαστε στις αρχές του χρόνου κι επειδή, όπως προστάζει ο άγραφος κανόνας, ό,τι κάνεις στην αρχή του νέου έτους θα το κάνεις όλη τη χρονιά, ο Κώστας Φορτούνης βάζει τις βάσεις για το 2018. Ρίχνει τα θεμέλια, κάνει τη σωστή προετοιμασία και παρακολουθεί το… «Δείπνο ηλιθίων». Η είδηση γίνεται viral και δεν αφήνει και τον πιο καλόπιστο να αγιάσει.

«Ο Φορτούνης πήγε θέατρο», αναφέρεται στην ειδησεογραφία και προκαλείται άμεσα ένα ερώτημα πιο μυστήριο και από το άλυτο, υπαρξιακό «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;». Στην προκειμένη περίπτωση ο Κώστας Φορτούνης πάει θέατρο ή το θέατρο πάει στον Κώστα Φορτούνη; Θα προσπαθήσουμε με στοιχεία να δώσουμε μια απάντηση…

Στα 26 του χρόνια, ο Έλληνας μέσος έχει κερδίσει τρία πέναλτι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα ήταν πλεονεξία να αναφέρουμε ότι όλα τα έχει κερδίσει, όντας παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά σε περίπτωση που υπήρχε κάποια αμφιβολία θα το κάνουμε συγκεκριμένο: Καλλονή-Ολυμπιακός στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, Πανιώνιος-Ολυμπιακός στις 14 Οκτωβρίου του 2017 και το τρίτο χθες (21/1). Τρία κερδισμένα πέναλτι σε 116 ματς (σ.σ. 26 με τη φανέλα του Αστέρα) δεν τα λες και πολλά. Στα υπόλοιπα 128 ματς της καριέρας του (σ.σ. γερμανικό πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας, Champions League, Europa League) δεν έχει κερδίσει ούτε ένα.

Γιατί, λοιπόν, ο Κώστας Φορτούνης έχει τη στάμπα του θεατρίνου; Τι τον ωθεί να «βουτάει» σε κάθε γωνιά του γηπέδου και να προσπαθεί να ξεγελάει τους διαιτητές προκειμένου να πάρει το σφύριγμα; Και γιατί δεν του έγινε ποτέ το πάθημα από τα ευρωπαϊκά ματς μάθημα; Η απάντησή του σε συγκεκριμένη ερώτηση που του έγινε τον Μάρτιο του 2016 μαρτυρά τον τρόπο που σκέφτεται. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το κάνει, αλλά ότι δεν καταλαβαίνει ή δεν συναισθάνεται ευθύνη όταν το κάνει.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ…

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πέσει. Εγώ εκείνη τη στιγμή έχασα τον βηματισμό μου, δεν ήθελα να ζητήσω πέναλτι. Ο διαιτητής σωστά μου έβγαλε την κίτρινη κάρτα. Δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα, ότι δηλαδή πέφτω εύκολα. Έχω παίξει στο εξωτερικό, ξέρω πως είναι το σκληρό παιχνίδι και προσπαθώ να μην πέφτω. Να είστε σίγουροι για αυτό». («Έγινε ντόρος για τη «βουτιά» στον αγώνα με την Άρσεναλ. Σου έβαλαν ταμπέλα ότι πέφτεις εύκολα. Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς;»)

http://www.dailymotion.com/video/x5c3rj7

(Το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με την Οσμανλισπόρ τη στιγμή της απόπειρας να ξεγελάσει το διαιτητή είναι 0-0).

* «Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πέσει. Δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα, ότι δηλαδή πέφτω εύκολα. Έχω παίξει στο εξωτερικό, ξέρω πως είναι το σκληρό παιχνίδι και προσπαθώ να μην πέφτω. Να είστε σίγουροι για αυτό».

(Το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ τη στιγμή της απόπειρας να ξεγελάσει το διαιτητή είναι 0-0).

* «Δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα, ότι δηλαδή πέφτω εύκολα. Έχω παίξει στο εξωτερικό, ξέρω πως είναι το σκληρό παιχνίδι και προσπαθώ να μην πέφτω. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πέσει.

(Το αποτέλεσμα στο ματς με τον Αστέρα τη στιγμή της απόπειρας να ξεγελάσει το διαιτητή είναι 0-0, αλλά και πάλι σε τέτοια πισίνα ποιος δε θα έπεφτε. Η επίμαχη φάση μετά το 2.29)

* «Δεν ήθελα να ζητήσω πέναλτι. Δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα, ότι δηλαδή πέφτω εύκολα. Έχω παίξει στο εξωτερικό, ξέρω πως είναι το σκληρό παιχνίδι και προσπαθώ να μην πέφτω».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=qj_v_IWHnPc

(Το αποτέλεσμα στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο τη στιγμή της απόπειρας να ξεγελάσει το διαιτητή είναι στο 0-0)

* «Να είστε σίγουροι για αυτό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πέσει. Δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα, ότι δηλαδή πέφτω εύκολα. Έχω παίξει στο εξωτερικό, ξέρω πως είναι το σκληρό παιχνίδι και προσπαθώ να μην πέφτω».

(Το αποτέλεσμα στο ματς με τον Πλατανιά στη στιγμή της απόπειρας να ξεγελάσει το διαιτητή είναι 2-2 και στη φάση που παίζεται στο βίντεο από το 4.26 και μετά έχει σφυριχτεί επιθετικό φάουλ νωρίτερα).

* «Εγώ εκείνη τη στιγμή έχασα τον βηματισμό μου. Δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα, ότι δηλαδή πέφτω εύκολα. Να είστε σίγουροι για αυτό».

(Το αποτέλεσμα στο ματς με την Καλλονή στη στιγμή της απόπειρας να ξεγελάσει το διαιτητή είναι 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού και η φάση είναι από το 0.29 και μετά στο βίντεο).

Το άρθρο για τον Κώστα Φορτούνη κάπου εδώ ολοκληρώνεται. Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως, ωστόσο όσες φορές κι αν επαναλάβει τα λόγια που είπε στη συνέντευξη του 2016 δε θα μπορέσει να μας πείσει ότι δεν έχει πρόθεση, κυρίως επειδή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων «βουτάει» σε ματς με ρευστό αποτέλεσμα.

Φτάνοντας στο φινάλε η απορία που δεν έχει λυθεί είναι όμοια με εκείνη την υπαρξιακή…
Τελικά, ο Φορτούνης πάει θέατρο ή το θέατρο πάει Φορτούνη;

Πηγή: SDNA

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Τα πρωτοσέλιδα 19/3 (video)

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Επιστροφή στην… κανονικότητα

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!