ΟΣΦΠ για… λογαριασμό της ΑΕΚ!

Μπορεί το ντέρμπι της Κυριακής (25/2) με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς, όπως γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ολοένα και περισσότερο, η μάχη του πρωταθλήματος δεν είναι μόνο αμιγώς ποδοσφαιρική. Ο κόσμος του Δικεφάλου μετράει αντίστροφα τις αγωνιστικές, μετράει βαθμούς και νίκες για να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τίτλου, όμως οι εχθροί, φανεροί ή κεκαλυμμένοι, δεν καταθέτουν τα όπλα. Κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν μια τέτοια “ήττα”, το οδυνηρό χαστούκι να φύγει το πρωτάθλημα από το λεκανοπέδιο της Αττικής και να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι προφανώς και η “λύσσα” που έχει πιάσει τον Ολυμπιακό να κυνηγήσει την υπόθεση δίωξης του ΠΑΟΚ για το ματς των Ιωαννίνων. Ενώ είναι ξακάθαρο, βάση των όσων έγιναν και κυρίως βάση κατηγορητηρίου, ότι για τους “ασπρόμαυρους” δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, τίποτα που μπορεί να επιφέρει κάτι παραπάνω από ένα χρηματικό πρόστιμο, η ομάδα του Πειραιά δεν τα παρατά. Όχι μόνο έβαλε λυτούς και δεμένους να ασκηθεί αυτή η δίωξη σε πρώτη φάση, αλλά έκανε πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση της υπόθεσης και σήμερα (22/2) “κέρδισε” μια αναβολή έως την 15η Μαρτίου. Στις τάξεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν εκφράζεται καμιά ανησυχία, καθώς σε νομική αλλά και πραγματική βάση δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κάτι πιο βαρύ, αλλά η όλη εξέλιξη φανερώνει πράγματα που πρέπει να σημειωθούν.

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι μαθημένοι να κερδίζουν πρωταθλήματα στα χαρτιά, αυτή είναι άλλωστε μία από τις γνωστές εξωαγωνιστικές πρακτικές τους για να φτάσουν στο νούμερο των τίτλων, για τα οποία κομπάζει τελευταία ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς. Για αυτό άλλωστε, αυτός είναι Ολυμπιακός, κι εμείς ΠΑΟΚ. Ας μην ξεφύγουμε όμως. Ενώ λοιπόν είναι απόλυτα εξοικιωμένοι με τέτοιες πρακτικές, στη φετινή περίπτωση, φαίνεται πως περισσότερο λειτουργούν για λογαριασμό της ΑΕΚ, παρά για τον εαυτό τους!

Η ψυχρή απεικόνιση της βαθμολογίας, η εικόνα των ομάδων, το υπόλοιπο πρόγραμμα των τριών και η κοινή λογική δείχνουν πως ο Ολυμπιακός είναι αδύνατο να κόψει πρώτος το φετινό νήμα. Άλλωστε, σύμφωνα με τα «κόκκινα» ρεπορτάζ, έχει αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν με εκκαθαρίσεις στο ρόστερ και τα… ρέστα. Μια ενδεχόμενη τιμωρία με αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία έδρας του ΠΑΟΚ (η οποία επαναλαμβάνεται ότι είναι απίθανο να γίνει), θα έχει σχεδόν απόλυτα επωφελούμενη την ΑΕΚ! Ή μήπως δεν είναι περίεργο πως αντί να κινητοποιηθεί η “Ένωση”, ως έχοντας “περισσότερο” έννομο συμφέρον, παραμένει παρατηρητής της όλης υπόθεσης, ελπίζοντας απλά να ευοδωθούν οι απέλπιδες προσπάθειες των “ερυθρολεύκων”, βγάζοντας έξω τη δική της ουρά. Ή μήπως δε θα εύχεται να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, για να κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, αλλά και να παραμείνει “ζεστός” στον δικαστικό αγώνα που επιχειρεί.

Το ζητούμενο είναι να μην πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Αυτό θέλουν, αλλά δε θα τους περάσει…

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!