Ήρθαν για να φύγουν

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προετοίμαζε όλη τη βδομάδα την ομάδα του, πειραματίστηκε σε συστήματα και τακτικές, περίμενε τον τραυματία Πέλκα, και έφτασε να παρατάξει τους παίκτες του για το μεγάλο ντέρμπι. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο… Ο Ολυμπιακός είχε κάνει διαφορετικού είδους ετοιμασίες και είχε οργανώσει το δικό του πλάνο δράσης για την Τούμπα. Καμιά σχέση με το αγωνιστικό όμως. Η στρατηγική των “ερυθρολεύκων” ήταν ξεκάθαρη και είχε εκπονηθεί από πιο υψηλά κλιμάκια.

Η προκλητικότητα που δημιουργήθηκε και αυξανόταν μέρα με τη μέρα, μέσα στη βδομάδα, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Η ομάδα του Πειραιά ήρθε με συγκεκριμένο σκοπό στη Θεσσαλονίκη, για να κορυφώσει αυτή την τακτική και να προσπαθήσει να σώσει έναν πιθανό διασυρμό εντός αγωνιστικού χώρου. Δεν ήρθε για να παίξει, ήρθε για να φύγει. Κι αυτό έκανε.

Οι διαθέσεις φάνηκαν από νωρίς. Ο Καραπαπάς βγήκε στο γήπεδο με ειρωνικές κινήσεις και χειρονομίες, αλλά δυστυχώς για αυτόν, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, πέραν των λεκτικών αποδοκιμασιών. Στη συνέχεια, βγήκε και η ομάδα του Ολυμπιακού για την προθέρμανση. Οι παίκτες ήταν εξαιρετικά… δασκαλεμένοι κάνοντας τις ασκήσεις τους, όσο πιο κοντά γινόταν στις κερκίδες. Τέρμα… στη γωνιά της Θύρας 7, εκεί όπου η απόσταση είναι ελάχιστη και πλέγματα δεν υπάρχουν. “Δεν μπορεί, κάποιος θα τσιμπήσει” θα είχαν σκεφτεί. Η Τούμπα όμως απόψε ήταν επιδεικτικά σωστή στη συμπεριφορά της.

Με το που έπεσε το ρολό χαρτιού στον Όσκαρ Γκαρθία, δε χρειαζόταν και πολλή φαντασία για το τι θα επακολουθήσει. Έψαχναν μια αφορμή και τελικά τη βρήκαν, προσπαθώντας να την “τεντώσουν” όσο γίνεται περισσότερο. Είναι πασιφανές ότι ο Ισπανός προπονητής δεν έπαθε τίποτα και ήταν επίσης πασιφανές ότι κι αυτός είχε δασκαλευτεί εξαιρετικά. Η άμεση και τάχιστη αποχώρηση των φιλοξενούμενων για τα αποδυτήρια, η άρνησή τους να εξεταστεί ο Γκαρθία από τον γιατρό αγώνα, και η άρον-άρον διακομιδή του σε νοσοκομείο, ήταν απλά οι κινήσεις που επιβεβαίωσαν το τι ήθελαν από την αρχή να κάνουν. Ακολούθησαν τα προγραμματισμένα βήματα, πιστά και σταδιακά, έτσι ώστε το ματς να μη διεξαχθεί.

Πλέον, το πρωτάθλημα έχει πολύ ψωμί. Θα κριθεί αλλού, θα παίξουν ρόλο δικαστές, διαιτητές και… ακτινολόγοι. Είναι εμφανές ότι μπαίνουν συνέχεια νέες παράμετροι και νέα εμπόδια στον ΠΑΟΚ από τους αντιπάλους του. Αυτός πρέπει να δείξει την πυγμή και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται. Έτσι κι αλλιώς, ξέραμε ότι για να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο, με τόσους εναντίον του, χρειάζεται να πετύχει έναν μικρό άθλο…

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!