Μην τους τσατίζετε!

Δεν ήταν καθόλου εύκολη κι απλή η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη, τουλάχιστον πριν από την έναρξή της. Τα όσα τραγελαφικά έχουν γίνει από το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, μπορεί στην ουσία να μην είχαν σχέση με έναν ημιτελικό κυπέλλου, αλλά στο μυαλό όσων βρίσκονται μέσα στην ομάδα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να μην επηρεάσουν. Δεν κρύβω ότι είχα μια ανησυχία για το παιχνίδι. Όχι ότι ο ΠΑΟΚ θα γνώριζε την ήττα, ή δε θα έπαιρνε ένα σκορ που θα μπορούσε να διαχειριστεί στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Το να αποπροσανατολιστεί όμως ένας ποδοσφαιριστής με όσα ζούμε τις τελευταίες μέρες, δε θα αποτελούσε έκπληξη. Αυτός άλλωστε ήταν ένας από στόχους του Ολυμπιακού σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που έχει στήσει. Να κάνει το πρωτάθλημα και τον Δικέφαλο άνω-κάτω. Το δεύτερο τελικά δεν το κατάφερε, το πρώτο θα του γυρίσει μπούμερανγκ σύντομα.

Η διαχείριση της κατάστασης τόσο από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, όσο και από τους παίκτες του, φάνηκε απόψε ότι είναι αξιοθαύμαστη. Αντί να απογοητευτούν από τα δόλια μέσα με τα οποία προσπαθούν να τους κλέψουν τον ιδρώτα, αυτοί έβγαλαν πείσμα, τσατίλα και φυσικά την αναμφισβήτητη ποιότητα τους. Το βασικό credit πάει στον Ρουμάνο τεχνικό. Στο ίδιο γήπεδο, πριν από περίπου τρεις μήνες στο ματς πρωταθλήματος, βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα δεν είχε βρει πατήματα και προσανατολισμό, έτσι η θέση του ήταν πιο επισφαλής από ποτέ. 90 μέρες μετά, όχι μόνο έχει γυρίσει τελείως το έργο, αλλά προσθέτει συνεχώς πινελιές αποφασιστικότητας και σωστής διαχείρισης.

“Οι παίκτες του Ολυμπιακού φοβήθηκαν να βγουν να παίξουν στο γήπεδο κι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη που μπορούσατε να πετύχετε” είπε στους ποδοσφαιριστές του κι αυτοί συνέχισαν το βιολί τους. Το βιολί που παίζουν εδώ και 16 συνεχόμενους αγώνες μετρώντας ισάριθμα νικηφόρα αποτελέσματα. Κι αυτή τη φορά, η μελωδία ήταν ακόμα πιο ευχάριστη. Χάιδεψε τα αυτιά του κόσμου του ΠΑΟΚ που δε θα αφήσει καμιά αδικία να χαλάσει τα όνειρά του. Χάιδεψε και τα αυτιά όλη της φίλαθλης Ελλάδας που έχει καταλάβει ότι ο Δικέφαλος είναι η καλύτερη ομάδα. Όσο την αφήνουν να παίζει μέσα στο γήπεδο. Εκεί, κανένας αντίπαλος δεν έχει τύχη… Μην τους τσατίζετε λοιπόν!

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!