Ο πιο σίγουρος τρόπος!

Και τι να πεις μετά από άλλο ένα τέτοιο βράδυ. Δυο παρόμοιες εμπειρίες μέσα σε διάστημα δυο βδομάδων, δυο διαφορετικά «στησίματα» του ΠΑΟΚ, από δυο διαφορετικούς αλλά… τόσο ίδιους τελικά αντιπάλους. Ξεκάθαρος στόχος τους: Να μην κατακτήσει ο Δικέφαλος το πρωτάθλημα.

Επιχειρώντας να κάνω την ηρωική προσπάθεια και να αναφερθώ στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στην Τούμπα είδαμε έναν μετριότατο ΠΑΟΚ με αγχωμένους παίκτες που στην πλειοψηφία τους δεν στάθηκαν αντάξιοι της περίστασης. Είδαμε μια τραγική μεσαία γραμμή, για άλλη μια φορά, με Μαουρίσιο και Κάνιας να χάνουν κατά κράτος τη μάχη της ζώνης τους. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος βελτιώθηκε και κατάφερε να σκοράρει έστω στο φινάλε.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ παρατάχθηκε ιδανικά με σωστό στήσιμο από τον Χιμένεθ, χαλώντας το παιχνίδι του αντιπάλου και παίζοντας στην κόντρα. Μέσα φυσικά στη στρατηγική της ήταν να μην παιχθεί ποδόσφαιρο, να υπάρχουν διακοπές, νεύρα, διαμαρτυρίες. Τα κατάφερε κι αυτά με την ανοχή του Κομίνη, αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλους. Το ντέρμπι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες έτσι κι αλλιώς. Και εκεί ήταν ο ΠΑΟΚ που επικράτησε.

Και τι σημασία έχουν όλα αυτά όμως, όταν κάποιοι δε θέλουν να μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά βάζουν πιο πάνω την εκτέλεση άνωθεν εντολών και τα συμφέροντά τους.

Ένα κανονικό γκολ, όπως αυτό του Βαρέλα, θα μετρούσε σε ένα κανονικό πρωτάθλημα. Και τέτοιο δεν είναι σίγουρα το ελληνικό.

Η εντολή του πάγκου της ΑΕΚ να πάνε όλοι στο βοηθό για να του αλλάξουν γνώμη (σε συμπλήρωμα της προκλητικής τους συμπεριφοράς σε όλο το 90λεπτο, με αποκορύφωμα την αποβολή Χιμένεθ), οι παλινωδίες διαιτητή και βοηθού, η ανικανότητα του Κομίνη να κρίνει σωστά και να επιβληθεί, η ακύρωση του γκολ και όλα όσα ακολούθησαν, έριξαν τελικά τις μάσκες. Το ότι το κατακύρωσε δυο ώρες μετά, είναι αδιάφορο όταν είχε ήδη κάνει το ματς μπορντέλο.

Η ουσία είναι ότι δεν είδαμε άλλο ένα ντέρμπι να ολοκληρώνεται γιατί έτσι ήθελαν κάποιοι.

Προσωπικά, έχω φάει ξενέρωμα, δεν ξέρω καν αν αξίζει να πάρεις ένα πρωτάθλημα τόσο σάπιο. Ένα πρωτάθλημα που δεν κρίνεται στο γήπεδο από παίκτες αλλά από όλους τους άλλους.

Ίσως η πιθανή απόφαση Βασιλειάδη να διακοπεί το πρωτάθλημα να είναι η ιδανικότερη. Να το πάρουμε όλο από την αρχή. Άσε που έτσι, προς τέρψιν αρκετών, σιγουρεύουμε ότι ο ΠΑΟΚ δε θα κατάκτησει τον τίτλο!


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!