Τα… είπαν Σαββίδης- Φιλίποφ!

Όπως είναι γνωστό, ο Ιβάν Σαββίδης προχώρησε την Τρίτη (20/3) σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, ζητώντας με επιστολή του στον Πούτιν την μεσολάβηση για να απελευθερωθούν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο γιος του, Γιώργος, «ανέβασε» στο instagram την σχετική επιστολή και όπως είναι λογικό έγινε… πανικός από συγχαρητήρια σχόλια.

Ένα από αυτά ήταν και του Ντίμα Φιλίποφ. Ο πρώην πασαδόρος του Ολυμπιακού σχολίασε πως : «Θεωρώ πως είμαι Ρώσος Έλληνας» με τον Γιώργο Σαββίδη να του απαντά: «Τα ελληνικά σου είναι καλύτερα από αρκετούς ντόπιους, Ρωσοπόντιοι παντού ρε.  Παρεμπιπτόντως, ήρθε η ώρα να αλλάξεις όνομα» (στο instagram το όνομα του Φιλίποφ περιέχει το 7). Εκεί ο διεθνής πασαδόρος εξήγησε ότι ο αριθμός είναι αυτός που φορούσε και ο πατέρας.

Στην συνέχεια μάλιστα του πρότεινε το… filippovdima4, με τον διεθνή πασσαδόρο  να προτείνει μια συμβιβαστική λύση με το πέντε.

Η σχετική ανάρτηση: 

Εκ μέρους των περισσοτέρων από εκατό χιλιάδες Ελλήνων της Ρωσίας, των Ελλήνων συμπατριωτών, οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Ελλάδα, και εμού προσωπικά θα ήθελα να σας εκφράσω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την ευρεία νίκη σας στις προεδρικές εκλογές. Για άλλη μία φορά ο ρωσικός λαός έδειξε το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας των πολιτών, κάνοντας μία επιλογή υπέρ της σταθερότητας, της ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης της Ρωσίας παρά τις συνθήκες που επιβάλλονται εξωτερικά. Σήμερα, στην εποχή της κλιμάκωσης κάθε είδους συγκρούσεων και εντάσεων γύρω από τη χώρα μας, η θέση «Ισχυρός Πρόεδρος — ισχυρή Ρωσία», που εκφράστηκε νωρίτερα, καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ. Πιστεύουμε στη σοφή δύναμη του ρωσικού κράτους. Ως εκ τούτου πιστεύουμε στη ρωσική νεολαία, στη ρωσική επιστήμη, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη και την αρμονία μεταξύ των λαών της Ρωσίας, στον ηγέτη μας, στη βήμα — βήμα αναγέννηση του μεγαλείου της χώρας μας. Η Ρωσία πάντοτε βρισκόταν στο πλευρό της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ' όψιν το υψηλό επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων και την κατανόηση που επιτεύχθηκε σε μία σειρά πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του τουρκικού κράτους, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνουμε έκκληση προς εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές. Γνωρίζοντας τη στάση σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες. Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό, Ιβάν Σαββίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

A post shared by @ georgiss.s on


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!