Τι άλλαξε και αρχίζει;

Ομάδες, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι και λοιπός αθλητικός κόσμος “πανηγυρίζει” που το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (31/3-1/4) θα δούμε και πάλι τη Super League να βρίσκεται στα γήπεδα. Ένα πρωτάθλημα που ρημάχτηκε από στρατηγικές, συμπεριφορές και πολιτικές συγκεκριμένων ομάδων, ένα πρωτάθλημα που έχασε την όποια αίγλη και το ενδιαφέρον του, μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, θα αρχίσει ξανά από εκεί που σταμάτησε. Γιατί όμως;

Τι άλλαξε από την 12η Μαρτίου, όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, μέχρι την 26η Μαρτίου, όταν ήρε το συγκεκριμένο μέτρο; Κανένα νόημα και καμιά λογική δεν είχαν καμιά από τις δυο αποφάσεις. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί έγινε το πρώτο και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται το δεύτερο. Μία τρύπα στο νερό, ένα ακόμα πυροτέχνημα για τα μάτια του κόσμου, ο οποίος όμως έχει βαρεθεί να βλέπει συνέχεια τα ίδια και να μην υπάρχει κανείς που θα δώσει λύσεις για τη διάσωση της αξιοπιστίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τι μεσολάβησε λοιπόν και διαφοροποιήθηκε η κατάσταση; Τιμωρήθηκε κανένας από τους δράστες ή τους ηθικούς αυτουργούς όλης αυτής της κατάστασης; Μέσα σε 15 μέρες, ο Υφυπουργός επιδόθηκε σε ένα μπαράζ… καφέδων με παίκτες, ομάδες, παράγοντες και οργανώσεις, για να πάρει τελικά τη μεγαλειώδη απόφαση των τεσσάρων προϋποθέσεων (δείτε ΕΔΩ). Ένα σχέδιο-τερατούργημα που δεν εξυπηρετεί τίποτα, και το οποίο τελικά δέχθηκε ομόφωνα η Super League, μην τυχόν χάσει το… κελεπούρι του προϊόντος της.

Μέσα σε αυτό το διάστημα παρακολουθήσαμε -από όσα μέσα εδέησαν να φιλοξενήσουν την είδηση- τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός να διώκεται ποινικά για μεταφορά και εμπόρια δυο τόνων ηρωίνης, παρακολουθήσαμε τραμπουκισμούς στο ΔΣ της Super League από στελέχη των “ερυθρολεύκων”. Αποφάσεις δικαστηρίων δεν είδαμε ακόμα, αλλά αυτό είναι μια άλλη περίπτωση. Η λαιμητόμος που στήνεται για τον ΠΑΟΚ δεν αποτελεί άλλωστε αντικείμενο ευαισθησίας για όσους αποφάσισαν να σταματήσει και να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Όλα καλά μωρέ! Ραντεβού στα γήπεδα…

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!