Ποιος θα τους πει συγγνώμη;

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία του κόσμου, θεωρώ ότι οι μεσοβδόμαδες καταδικαστικές αποφάσεις και οι εξοντωτικές τιμωρίες του ΠΑΟΚ δεν αποτελούν -τόσο- πηγή οργής και αγανάκτησης, αλλά μνημείο περηφάνιας για την ομάδα και τους φιλάθλους της. Το φετινό “κλεμμένο” πρωτάθλημα μπορεί να επάξια δίπλα σε αυτά της δεκαετίας του 70′ και του 10′. Αυτά δηλαδή που “έφτιαξαν” χιλιάδες οπαδούς του Δικεφάλου και που χαρακτήρισαν έναν ολόκληρο σύλλογο που μάχεται απέναντι σε κατεστημένα μιας ζωής.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να αναφερθούμε στις οριακές ψηφοφορίες των δικαστών ή σε σκεπτικά των αποφάσεων. Αυτό που όμως δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι είναι ότι με τα φετινά δεδικασμένα έχει ανοίξει πλέον ο ασκός του Αιόλου. Πλέον, οποιαδήποτε ομάδα θα μπορεί να αποχωρεί από το γήπεδο επικαλούμενη κάποια πρόφαση, οποιαδήποτε ομάδα θα μπορεί να προφασίζεται ένα λόγο για να μην επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο, παρά την εντολή του διαιτητή, οποιαδήποτε ομάδα θα μπορεί να πηγαίνει σύσσωμη σε βοηθούς και διαιτητές για να αλλάξουν ένα σφύριγμα, οποιοσδήποτε προπονητής, παράγοντας ή παίκτης θα μπορεί να υποκρίνεται τον “νεκρό” με υπαίτια τη γηπεδούχο ομάδα. Αφού αυτό προάγετε, να κρίνονται όλα τα πρωταθλήματα στα χαρτιά και στα δικαστήρια, αυτό θα έχετε. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε, δε θέλει και δε θα θέλει ποτέ ένα τέτοιο.

Κι αν μέχρι τώρα, η ΑΕΚ απολάμβανε κάποιο σεβασμό, σε σχέση με τους άλλους δυο του ΠΟΚ, ήταν για τον ίδιο λόγο. Τώρα όμως πια, αυτός δεν υφίσταται. Η κατρακύλα του συγκεκριμένο συλλόγου είναι συνεχής και ραγδαία, προϊόν προφανώς εκείνων που τη διοικούν και αποφασίζουν για την επικοινωνιακή της πολιτική. Λειτούργησαν παρασκηνιακά, ύπουλα, και τελικά βγαίνουν να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα που δεν πήραν ποτέ μέσα στο γήπεδο, αλλά μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Προσπαθώ να έρθω στη θέση τους, κατά βάθος τους λυπάμαι. Ο ΠΑΟΚτσής νιώθει ενοχές όταν παίρνει κανένα σφύριγμα παραπάνω, όχι να κατακτήσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στα χαρτιά. Τουλάχιστον, όταν το πάρει, δε θα ντρέπεται…

ΥΓ1. Ένας Θεός ξέρει πώς βρήκαν το κουράγιο σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν άλλη μία νίκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εντάξει, ο κόσμος έχει αγανακτήσει, απηυδήσει, εξοργιστεί με όσα γίνονται τις τελευταίες βδομάδες. Στους ποδοσφαιριστές και τον Λουτσέσκου, αλήθεια, ποιος θα ζητήσει μία συγνώμη; Ο Γκαρθία, η ΕΠΟ, οι δικαστές, ο Δημητριάδης, ο Κομίνης, η UEFA; Ποιος; Ποιος θα τους δώσει πίσω αυτό που με ιδρώτα και προσπάθεια έχουν καταφέρει μέσα στα γήπεδα; Οι συνάδελφοί τους, δε μιλώ για όλους τους άλλους, θα τους κοιτούν στα μάτια;

ΥΓ2. Να πετυχαίνεις γκολ και να περιμένεις 3-4 λεπτά να πανηγυρίσεις, μήπως το ακυρώσουν! Μη σου τύχει…

ΥΓ3. Κανονικά, αν αξίζεις, παίρνεις το πρωτάθλημα. Εδώ, πρώτα σου το χαρίζουν και μετά πρέπει να αποδείξεις ότι το αξίζεις! Αυτοί είναι στόχοι, κύριοι… Ε, ρε περηφάνιες!

ΥΓ4. Άλλοι κάνουν κομπίνες για να βάλουν γκολ, κι άλλοι για να πάρουν χάρτινα πρωταθλήματα…

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Thodoros Hastas
Ε-mail: [email protected]

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!