Δώνης: «50-50 ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ»

Η άποψη του Έλληνα τεχνικού για το μεγάλο ματς

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τη λύση της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ, τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά κατέθεσε και την άποψη του για το πως θα μπει η Ελλάδα στον ίσιο ποδοσφαιρικό δρόμο.

Για τη λύση της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ είπε: «Υπήρχαν κάποια θέματα το τελευταίο διάστημα και αποφασίσαμε να λύσουμε την συνεργασία μας κοινοί συναινέσει. Βρίσκομαι σε μία διαδικασία ξεκούρασης τώρα και τον Μάιο θα αποφασίσω τι θα κάνω».

Για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ: «Είναι οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της χρονιάς. Ας αφήσουμε τα εξωαγωνιστικά και ας αφοσιωθούμε στο παιχνίδι. Κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο αυτά που συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Έχουν διαφορετικό στυλ που χρησιμοποιούν οι προπονητές και είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη. Όποια βρεθεί σε καλύτερη μέρα θα αυξήσει λίγο τις πιθανότητες της».

Για την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού: «Ο ΠΑΟΚ έχει μια αγωνιστική σταθερότητα στον σχηματισμό και στο στυλ του, παίζει με 4-2-3-1 όλη την χρονιά, έχει παίκτες που όταν επιτίθεται χρησιμοποιεί τα άκρα του, με καλούς παίκτες και με ατομική ενέργεια φέρνουν καλά την μπάλα στην περιοχή, που είναι δυνατός ο Πρίγιοβιτς εκεί. Επίσης αμύνεται σε 4-4-2 και έχει οργανωμένη άμυνα, συμπαγής δουλεύουν και οι 11 παίκτες στο κομμάτι αυτό. Έχουν όλοι συγκεκριμένες αρμοδιότητες. ΗΑΕΚ αλλάζει το σχήμα της, εκείνη την μέρα δεν ξέρω τι θα κάνει. Προσπαθεί να έχει τον έλεγχο και να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Είναι πιο δυνατή στην κυκλοφορία της μπάλας στον άξονα. Επίσης συνεισφέρουν και οι επιθετικοί σε αυτό το κομμάτι, γυρνώντας πιο πίσω για να συμμετάσχουν στο κομμάτι αυτό».

Για το που θα κριθεί ο τελικός είπε: «Σε τέτοια παιχνίδια παίζουν ρόλο τα πάντα και η ομαδική λειτουργία και οι προσωπικότητες. Πολλές φορές υπάρχουν κλισέ ατάκες τύπου “η ομάδα το ήθελε περισσότερο”. Παίζουν ρόλο οι προσωπικές ενέργειες. Κάποια λάθη τακτικής τα κερδίζουν η δύναμη και η θέληση».

Για τον περσινό τελικό: «Ήταν κακός τελικός. Δεν είχε θέαμα, ήταν και άλλο γήπεδο επίσης. Το ΟΑΚΑ θα δώσει ευκαιρία στις ομάδες πιστεύω να κάνουν ένα καλύτερο παιχνίδι και να μπουν στην διαδικασία να παίξουν καλύτερα».

Για το ότι η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της: «Είναι ένα μικρό αβαντάζ για την γηπεδούχο. Όμως είναι το καλύτερο γήπεδο που έχει η Ελλάδα. Δεν μπορεί για ευνόητους λόγους να γίνει το παιχνίδι στην Τούμπα ή στο Καραϊσκάκης. Όσο και να είναι δύσκολο για άλλες ομάδες, είναι το καλύτερο γήπεδο. Το περσινό ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, στις λεπτομέρειες κρίθηκε. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Μια ομάδα μπορεί να κάνει φάσεις όλη την ώρα και να μην βάλει γκολ και άλλη με δύο φάσεις να σκοράρει. Όλοι θέλουμε να κερδίζει η καλύτερη ομάδα, αλλά υπάρχει και η άγρια ομορφιά στο ποδόσφαιρο, όταν δηλαδή κερδίζει μια πιο αδύναμη ομάδα».

Για το ποιους θεωρεί παίκτες-κλειδιά: «Πολλοί υπάρχουν, διαθέτουν ικανούς ποδοσφαιριστές. Ο Χριστοδουλόπουλος ο Αραούχο και ο Λιβάγια ξεχωρίζουν για την ΑΕΚ. Για τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζω τον Κάμπος, μου αρέσει πολύ. Ο Πρίγιοβιτς είναι φοβερός εκτελεστής, ενώ ο Πέλκας κάνει καλή χρονιά, συνολικά. Μπορεί να κριθεί σε μία στημένη φάση όμως δεν ξέρει κανείς».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Προτιμώ GREXIT! Αλλιώς δεν βάζουμε μυαλό. Κανείς δεν σκέφτεται το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όποιος κι αν είναι, σκέφτεται το καλό της ομάδας του και της επιχείρησης του. Δεν εφαρμόζονται αυτά που πρέπει, που είναι πολύ απλά. Θα είναι καλό μάθημα για τους παράγοντες, γιατί αυτοί ευθύνονται κατά κύριο λόγο. Επίσης και η ΕΠΟ που δεν κάνει τίποτα και δεν συνετίζει κανέναν και δεν επιβάλει πράγματα. Το αφήνουμε στο έλεος. Δεν κάνουμε βήματα προόδου. Δεν επωφεληθήκαμε καθόλου από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Σκεφτείτε την διαφορά που έχει ο Έλληνας φίλαθλος όταν παίζει στο Champions League. Γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία μας στο γήπεδο. Γιατί βλέπουμε τους παράγοντες να κάνουν όλη την ώρα δηλώσεις, χωρίς να τους σταματάει κανείς. Η δημοσιότητα ανήκει στους παίκτες και τους προπονητές. Όχι στους παράγοντες. Από εκεί ξεκινάει το κακό, καθώς ο παραγοντισμός στην Ελλάδα λειτουργεί σε άλλα πλαίσια. Ο κάθε παράγοντας δουλεύει για την επιχείρηση του και όχι για το ποδόσφαιρο.

Θεωρώ πως για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ άδικο όταν τους συμβαίνει κάτι τέτοιο, να διακόπτεται ένας αγώνας ή να μην ξεκινάει. Όμως στην Ελλάδα όλα τα χρόνια υπάρχει ανομία και ο τρόπος που επιβάλλεται η δικαιοσύνη πάντα δημιουργεί αντιδράσεις. Είναι φαύλος κύκλος. Πρέπει να περιοριστούν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αν γινόντουσαν αυτά στο εξωτερικό θα είχε εφαρμοστεί ίση δικαιοσύνη για όλους. Κάνω πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και η φήμη μας είναι πολύ κακή, έχει επηρεαστεί ακόμη περισσότερο μετά από τις τελευταίες θλιβερές χρονιές. Είμαστε σε κίνδυνο».

Πηγή: «Arena FM 89,4»

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Επιστροφή στη δράση!

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Μιλενκόσκι: «Δείξαμε την ποιότητα μας»

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Στουτγάρδη (pic)

Τα «μαγικά» χαρτάκια για Παναθηναϊκό

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (video)

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Και τώρα ραντεβού στο Παλατάκι!

Τον ΠΑΟΚ δεν τον ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

Live: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

Το 0-1 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (videos)

Ώρα… προγράμματος για ΠΑΟΚ Β!

«Άκυρο» της Ρεαλ στη Γαλλία

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Έκανε την ανατροπή και μπήκε Play Off ο ΠΑΟΚ!

Η Τούμπα… γέμισε την ψυχή του Μιρτσέα

Περνάει δύσκολα στην Τουρκία ο Σάντος

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Σοκαριστική συμπεριφορά Κούγια! (videos)

Τραγωδία με φόντο τον ΠΑΟΚ (vids)

Το αντίο του ΑΣ ΠΑΟΚ στον 15χρονο Γιάννη

Όταν ο ΠΑΟΚ διαλύει τους Ευρωπαίους (videos)

Νιώθεις από ΠΑΟΚ;

Το ΠΑΟΚ-Μπριζ που λίγοι θυμούνται (video)

To γκολ του «Zile» από μέσα! (video)

Στην Ευρώπη σκοράρει κατά ριπάς

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 της Ευρώπης στο σκοράρισμα!

Μ. Λουτσέσκου: «Τρελή η κατάσταση στην Τούμπα»

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Η μάχη των σκόρερ του ΠΑΟΚ

Έβαλε «φωτιά» στα play out ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση!

Για αυτό είναι κορυφαίος ο Ντεσπόντοφ

Η περηφάνια του ΠΑΟΚ για τον Ντεσπόντοφ (pic)

Ντεσπόντοφ: «Το βραβείο είναι κίνητρο για μένα»

Κορυφαίος Βούλγαρος ο Ντεσπόντοφ! (video)

Μήνυμα καρδιάς από τον Τάισον! (pics)

«Επιλογή για τη Σέλτικ ο Κοτάρσκι»

Η Τράμπζονσπορ απειλεί τον διαιτητή!

Ανακοίνωσε Τούντορ η Λάτσιο (pics)

Απειλεί με αποχώρηση η Φενέρ

«Πάτησε» Ρώμη ο Τούντορ

«Βέλη» και στη διοίκηση της Κλαμπ Μπριζ!

Επίσημο: Απολύθηκε ο Ντέιλα από την Μπριζ

Έκτακτο: Απολύεται ο προπονητής της Μπριζ!

Μπριζ: Φόβοι για υποτροπή του Μινιολέ!

Ήττα για τη… διπρόσωπη Κλαμπ Μπριζ!

Πρόβλημα στην Μπριζ με τον Μινιολέ!