Ένα αξέχαστο πρωτάθλημα! (video)

Πριν 26 χρόνια ακριβώς, στις 22 Απριλίου του 1992, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο και τελευταίο του μέχρι σήμερα πρωτάθλημα στην Α1 στο μπάσκετ.

Ο Δικέφαλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με ένα αρκετά περίπλοκο σύστημα, το οποίο μάλιστα δεν εφαρμόστηκε ξανά στο πρωτάθλημα.

Πιο αναλυτικά οι πρώτες τέσσερις ομάδες της κανονικής διάρκειας, με το τέλος αυτής συγκροτούσαν ένα μίνι πρωτάθλημα κουβαλώντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα μέσα στην χρονιά.

 

 

Ακολούθησε ο τελικός των play off, ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο πρωταθλητής αναδείχτηκε στις 4 νίκες, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της κανονικής περιόδου (2–0 οι νίκες για τον ΠΑΟΚ) και των play off (1–1 οι νίκες). Στον πρώτο αγώνα της σειράς ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας με σκορ 82–97 κι έτσι σημείωσε την τέταρτη νίκη που του έδωσε το πρωτάθλημα με συνολικό σκορ 4–1.

Σε εκείνο το ιστορικό διπλό για τον Δικέφαλο διακρίθηκαν οι Φασούλας (24), Πρέλεβιτς (20), Μπάρλοοου (17), Μπουντούρης (15), Κόρφας (12).

Στους πρωταθλητές του 1992, συμπεριλαμβάνονται οι: Πρέλεβιτς, Μπάρλοου, Φασούλας, Κόρφας, Μπουντούρης, Σταυρόπουλος, Παπαχρόνης, Μακαράς, Φλίππου, Κουκλάκης, Βαλαβανίδης, Δημακόπουλος, Αστεριάδης, αλλά και παίκτες από την εφηβική ομάδα (Τσακίρης, Παλιούρας, Κωτσόπουλος, Παρισόπουλος, Μελετιάδης, Καράπουρνος, Τσαφρακίδης), οι οποίοι αγωνίστηκαν λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ.

Δείτε και σχετικό video:


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!